Suggesties

Bereiding

Stap 1

Klop de opgewarmde boter met de suiker gedurende ongeveer 1 minuut. Roer er vervolgens het ei door en voeg tot slot de bloem en het bakpoeder toe. Meng alle ingrediënten tot een kruimeldeeg.

Stap 2

Verdeel het deeg in twaalf gelijke delen en rol tot bolletjes. Leg in elke muffinvorm één bolletje en druk het plat tegen de bodem.

Stap 3

Meng de magere verse kaas en de suiker voor de cheesecakecrème. Smelt de boter en voeg al roerend toe tot er een glad mengsel ontstaat. Spatel de eieren vervolgens een voor een onder het mengsel. Voeg tot slot het puddingpoeder toe en meng alles tot een gladde massa.

Stap 4

Verdeel de cheesecakecrème gelijkmatig over de muffinvormpjes en bak de muffins 25-30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Stap 5

Haal de cheesecakemuffins uit de oven en laat ze ongeveer één uur afkoelen op een rooster.

Variaties voor fijnproevers:

Versier de muffins met glazuur met gepureerd fruit voor een extra fruitige toets. Pureer hiervoor het fruit, doe de puree in een kookpan en breng samen met 1 el suiker aan de kook. Roer er 1 el zetmeel en 2-3 el koud water door en laat kort doorkoken. Verdeel de fruitpuree tot slot over de cheesecakemuffins en versier naar wens.

Bekijk onze tip om verse bessen perfect in te vriezen. Zo kun je er het hele jaar door van genieten, bijvoorbeeld bij deze heerlijke chocolademuffins. Probeer het gewoon – hier vind je de instructies!

Tip:

Bestuif de muffins vóór het serveren met poedersuiker of versier met fruit, geraspte citroenschil of hagelslag.

Gelijkaardige recepten

Minidonuts 12.02.2020

Luchtig deeg, kleurrijk glazuur en versiering naar keuze – onze mini-donuts zijn zo klaar, in een muffinvorm

Groenten zoals we ze graag lusten: in een smeuïge puree en perfect op smaak gebracht

Low Carb Crackers 25.09.2019

Gewoon zo of met een lekkere dip – dit krokante gebak smaakt altijd!