Suggesties

Bereiding

Stap 1

Doe de boter en chocolade in een kom en smelt langzaam au bain-marie.

Stap 2

Klop intussen de eieren en suiker tot een luchtig schuim en voeg vervolgens de bloem toe. Tip: zeef de bloem om klonters in het deeg te voorkomen. Voeg de vloeibare boter en de chocolade toe en roer alles door elkaar.

Stap 3

Verdeel het deeg gelijkmatig over de Toppits® Flower Muffins en bak 7 tot max. 10 minuten in de voorverwarmde oven op 210°C (hetelucht). Je muffins met vloeibare kern zijn klaar – om van te smelten!

Variaties voor fijnproevers: Om je zelfgemaakte muffins met vloeibare kern iets extra's te geven, kun je ze serveren met vanille-ijs en vers fruit, en bestrooien met een beetje poedersuiker. Mmmmm...! Geen vers fruit in huis? Geen probleem. Bekijk onze tip om verse bessen perfect in te vriezen. Zo kun je er het hele jaar door van genieten, bijvoorbeeld bij deze heerlijke chocolademuffins. Probeer het gewoon – hier vind je de instructies! 

 

Tip: serveer de muffins terwijl ze nog warm zijn en de kern nog goed vloeibaar is. Als de muffins al afgekoeld zijn, zet ze dan even in de microgolfoven/magnetron. Zo hoef je de hemelse ervaring van de lopende chocolade niet te missen.

Gelijkaardige recepten

Even verrassend als lekker: maak je eigen vegan chocolademousse van aquafaba, het vocht van kikkererwten.

Deelbrood 25.09.2019

Perfect voor feestjes, een picknick of bij het avondeten

Krokant en kruidig met feta en rozemarijn