Homepage > Tips & Tricks > Aftersun-verzorging uit een ijsblokzakje
print

Aftersun-verzorging uit een ijsblokzakje

Zelfgemaakte aftersun met aloë vera.

Ben jij ook iemand die elk zonnestraaltje wil opvangen? Of blijf je liever in de schaduw? Hoe dan ook: je huid heeft bescherming nodig, voor én na zonnebrand. Als je te veel zon hebt gekregen, is aloë vera een natuurlijk en doeltreffend middel om je huid te kalmeren. En met onze ijsblokzakjes geef je je huid een aftersun-behandeling die pas echt cool is.

04. juli 2018, 13:30 Uhr
Handige ijsblokjes met aloë vera in een Toppits® ijsblokzakje om zonnebrand te verzachten.
Handige ijsblokjes met aloë vera in een ijsblokzakje om zonnebrand te verzachten

Wat je nodig hebt:

  • Toppits® ijsblokzakjes
  • Echte aloë vera of 100% natuurlijke aloë vera-gel
  • Water
  • Vijzel
  • Mengkom
  • Eventueel een trechter of maatbeker

Volg deze stappen:

1. Haal aloë vera in huis

Voor verfrissende ijsblokjes met aloë vera die niet alleen je zonnebrand verzachten, maar ook je huid afkoelen en de pijn verlichten, heb je 100% natuurlijke aloë vera nodig. Kant-en-klare aloë vera-gel is verkrijgbaar in de apotheek of drogisterij. Maar ook echte aloë vera-planten zijn gemakkelijk te vinden. bijvoorbeeld online of in tuincentra. Let er wel op dat de plant minstens vier jaar oud is.

2. Meng de aftersun

Snij voor de 'bereiding' met echte aloë vera de bladeren eerst in stukjes en plet ze vervolgens in een vijzel. Voordat je de geplette bladeren mengt met water – zodat de wat dikke gel een vloeibare consistentie krijgt – kun je de grootste stukjes nog verwijderen.

3. Vul de ijsblokzakjes

Vul vervolgens de ijsblokzakjes met de vloeistof. Gebruik daarvoor eventueel een trechter of maatbeker. Als je geen vijzel hebt, kun je de bladeren ook aan één kant pellen en de gel er met een lepel uitschrapen.

4. Vries de aftersun-blokjes met aloë vera in

Afhankelijk van de temperatuur in je vriezer, duurt het 30 minuten tot enkele uren om de ijsblokjes met aloë vera in te vriezen. Als je de ijsblokjes een hele nacht in de vriezer laat, zullen ze de dag erop volledig bevroren zijn.

5. Verlicht je zonnebrand

De volgende keer dat je te lang in de zon hebt gezeten, kun je ze dankzij de speciale afscheurfolie dan heel gemakkelijk losmaken, een voor een uit het zakje halen en over je verbrande huid laten glijden. Van een zomerse verfrissing gesproken!

Suggesties

Dit kan interessant zijn

De Zipper® beschermt je waardevolle spullen tegen zandkorrels

Netjes verpakt 11.04.2018

Zo heb je dankzij de Toppits® Zipper® allround zakjes je tussendoortjes altijd bij de hand.

100% lekvrij 11.04.2018

Hoe je ervoor zorgt dat vloeistoffen nooit meer uitlopen.