Homepage > Tips & Tricks > Bessen het hele jaar door
print

Bessen het hele jaar door

Hoe je bessen perfect invriest met Toppits®.

Zoete aardbeientaart, vanille-ijs met frambozen of heerlijk gebak met verse bosbessen: het bessenseizoen is een waar feest voor de smaakpapillen. Het liefst zou je het hele jaar door willen genieten van dit heerlijke zomerfruit. Daarom: invriezen maar! Met deze invriestruc worden je bessen niet papperig, maar blijven ze knapperig en vers.

24. augustus 2018, 11:56 Uhr
Verse bessen klaar om in te vriezen met Toppits®
De verse bessen zijn klaar om in te vriezen

Wat je nodig hebt voor een perfect resultaat:

Volg deze stappen:

  1. Neem een klein dienblad of kleine ovenschaal (eventueel een Toppits® Express-grillschaaltje) en leg er de bessen op. Zorg ervoor dat de bessen elkaar niet raken, zodat ze niet aan elkaar vastvriezen.
  2. Zet het dienblad of de ovenschaal met de bessen in het vriesvak en wacht tot de bessen hard zijn. Afhankelijk van de ingestelde temperatuur kan dat zo'n 3 tot 6 uur duren.
  3. Doe de bevroren bessen vervolgens in een Toppits® diepvrieszakje en leg het zakje weer in het vriesvak. Op die manier ontstaan er geen ijskristallen op de bessen, kleven ze niet aan elkaar en worden ze niet papperig.

Een kleine tip: ben je bang dat je al dat heerlijke fruit zal vergeten in je vriezer, gebruik dan een van onze speciale Foodsaver diepvrieszakjes en stel in de bijbehorende Toppits® Foodsaver App een herinnering in, zo kan geen enkele bes je nog ontglippen. Als je dus nog eens zin hebt in bessen, dan hoef je niet meer te wachten tot de volgende zomer. Smakelijk!

Met Toppits® ingevroren bessen passen goed bij yoghurt
Ontdooide bessen zijn heerlijk bij yoghurt

Suggesties

Dit kan interessant zijn

Geef het rabarberseizoen een verlengstuk en vries de stengels gewoon in

Zelfgebakken broodjes en vers brood zonder lange rijstijd – dankzij de vriezer

Zo is gebak met de Toppits® diepvrieszakjes snel ontdooid.