Homepage > Tips & Tricks > Cadeautjes inpakken met bakpapier
print

Cadeautjes inpakken met bakpapier

Bakpapier voor een natuurlijke look

Ben jij zo iemand die al enkele weken van tevoren al je kerstcadeautjes hebt gekocht? Fantastisch, dan heb je enkel nog het passende inpakpapier nodig! De patronen en kleuren zijn eindeloos, maar op de een of andere manier zien alle pakjes er altijd hetzelfde uit. Tijd voor iets nieuws, dat helemaal past bij de huidige trend: het gebruik van natuurlijke elementen. Zachte kleuren, natuurlijke materialen en kleine kleuraccenten laten elk klassiek inpakpapier verbleken. We laten je zien hoe je met bakpapier mooie verpakkingen maakt voor kleine cadeautjes. Ook geschikt voor zelfgebakken lekkernijen: zo bespaar je alvast op die dure plastic verpakking.

22. november 2018, 13:20 Uhr
Bakpapier om cadeautjes in te pakken en ander knutselgerei
Bakpapier om cadeautjes in te pakken en ander knutselgerei

Wat je nodig hebt:

  • Toppits® bakpapier
  • Witte verf (bv. muurverf of dekwit)
  • Kwast
  • Lint of touw
  • Plakband
  • Een schaar
  • Eventueel decoratiemateriaal, zoals dennentakjes

 

Volg deze stappen:

Zorg er eerst voor dat het stuk Toppits® bakpapier groot genoeg is om je cadeau in te pakken. Daarvoor leg je het cadeau het best op het papier. Zo kun je beter inschatten of je een stukje moet afsnijden of misschien nog wat meer papier nodig hebt.

Eens je dat gedaan hebt, is je cadeau klaar om in te pakken. Je kan het papier gewoon vouwen of voor een originelere vorm gaan. Waarom maak je er bijvoorbeeld geen grote bonbon van? Welke vorm je ook kiest, met Toppits® bakpapier is alles mogelijk! Met stevige plakband kun je het papier op zijn plaats houden en de verpakking aan het einde dicht kleven.

Een cadeautje wordt ingepakt met bakpapier
Een cadeautje wordt ingepakt met bakpapier

Zelfgemaakte koekjes goed verpakt

Wil je zelfgemaakte koekjes cadeau geven? Zorg er dan voor dat je de verpakking goed afsluit. Zo blijven de koekjes langer vers en verkruimelen ze niet. Nog bakideeën nodig? Wat denk je van onze heerlijke Deense zandkoekjes of een zelfgemaakte kerststol? Uiteraard kun je ook andere lekkernijen zoals pralines of peperkoek op deze manier prachtig verpakken.

Het bakpapier wordt versierd met verf
Het bakpapier wordt versierd met verf

Inpakpapier met een bijzondere look

Als je klaar bent met inpakken, kun je je cadeau nog een heel bijzondere look geven. Versier het bijvoorbeeld met enkele spatjes witte verf. Dat zorgt voor een mooi effect op het bruine papier. Muurverf is daar perfect voor. Je hebt vast en zeker nog wat restjes in de kelder staan. Maar je kan ook dekwit gebruiken uit een doos waterverf. Om de spatjes te maken, kun je ofwel een oude kwast of een houten stokje gebruiken. Leg een voldoende grote onderlegger onder het papier om geen ongewenste vlekken te maken. Als je pakje zelfgemaakte koekjes bevat, is het niet zo'n goed idee om verf te gebruiken.

Met bakpapier ingepakte cadeautjes kun je versieren met mooie touwtjes.
Met bakpapier ingepakte cadeautjes kun je versieren met mooie touwtjes.

Je cadeautje versieren

Zodra de verf opgedroogd is, kun je je pakje verder versieren. Voor een minimalistische look volstaat vaak een lintje of stukje touw. Maar ook met kleine dennentakjes zal je cadeau er geweldig uitzien. Volg gewoon je eigen smaak!

Eenvoudig en mooi: Cadeautjes ingepakt met bakpapier
Eenvoudig en mooi: Cadeautjes ingepakt met bakpapier

Veel plezier bij het inpakken!

Suggesties

Dit kan interessant zijn

Geen aangebrande cake meer dankzij Toppits® bakpapier

Een heel huis om van te snoepen