Diepvrieszakjes weggooien: welke afvalbak is de juiste?

Toppits® diepvrieszakjes zijn een geweldige uitvinding. Veel mensen gebruiken ze om hun vriezer op orde te houden. Diepvrieszakjes zijn ook handig om etenswaren in te bewaren en onaangename vriesbrand te voorkomen. Maar in welke afvalbak moet je diepvrieszakjes nu weggooien?

Diepvrieszakjes op de juiste manier weggooien

Toppits® diepvrieszakjes zijn een geweldige uitvinding. Veel mensen gebruiken ze om hun vriezer op orde te houden.  Diepvrieszakjes zijn ook handig om etenswaren in te bewaren en onaangename vriesbrand te voorkomen. Maar in welke afvalbak moet je diepvrieszakjes nu weggooien?

Waarop moet je letten als je diepvrieszakjes weggooit? 

Wat is de beste manier om gebruikte diepvrieszakjes te recyclen? Wil je te weten komen hoe je diepvrieszakjes het beste weggooit? Neem dan contact op met je lokale afvalverwerkingsbedrijf. Vuistregel: als recyclebare kunststoffen in je buurt worden ingezameld, dan moet je de diepvrieszakjes weggooien bij het PMD-afval. Als alleen verpakkingen worden ingezameld, moet je de diepvrieszakjes weggooien bij het restafval.

Soms worden diepvrieszakjes vuil door herhaaldelijk gebruik of etensresten die aan het materiaal blijven kleven.

De beste manier om diepvrieszakjes te recyclen (zelfs als ze erg vuil zijn), is om ze even schoon te maken alvorens je ze weggooit bij het PMD-afval.

Welke zakjes kunnen bij het PMD-afval? 

Behalve de standaard Toppits® diepvrieszakjes zijn er nog andere praktische zakjes die na gebruik gerecycled kunnen worden:

Diepvrieszakjes duurzaam gebruiken en weggooien 

Wie aan het milieu denkt, gooit diepvrieszakjes op de juiste manier weg. En met een beetje aandacht en milieubewustzijn kun je ze bovendien ook op een duurzame manier hergebruiken. Ook recycling is belangrijk. Toppits® diepvrieszakjes zijn gemaakt met 35% gerecyclede grondstoffen. In de toekomst zullen we dat aandeel verder verhogen, zodat de diepvrieszakjes op lange termijn nog duurzamer worden. Die grondstoffen omvatten onder andere organische resten uit de voedselkringloop die veilig zijn voor het bewaren van voedsel. Meer informatie daarover en over onze massabalansbenadering hier.

Suggesties