Homepage > Tips & Tricks > Een adventskalender van boterhampapier
print

Een adventskalender van boterhampapier

Leuke ideeën om zelf een adventskalender te maken

Tijdens de advent heb je 24 kansen om je dierbaren te verrassen. Wil je dat echt overlaten aan de adventskalender met chocolaatjes uit de winkel? Is het niet veel leuker om elke dag voor een originele verrassing te zorgen terwijl je aftelt naar het mooiste feest van het jaar? We tonen je hoe je met Toppits® boterhampapier een prachtige adventskalender in elkaar knutselt.

08. november 2018, 20:03 Uhr
Zelfgemaakte adventskalender met Toppits® boterhampapier
Adventskalender van Toppits® boterhampapier

Wat je nodig hebt:

  • Toppits® boterhampapier
  • Een schaar
  • Meetlat
  • Miniwasknijpers
  • Theelichtje
  • Plakband
  • Decoratief touw
  • Cijfers voor een adventskalender

Volg deze stappen:

1. Boterhampapier afsnijden

Eerst maken we de verrassingszakjes. Hiervoor knip je een strook boterhampapier af die dubbel zo lang als breed is. Vouw de strook vervolgens tot een vierkant. Zo zorg je ervoor dat je dierbaren de verrassing niet van tevoren kunnen zien.

Het Toppits® boterhampapier wordt afgemeten met een meetlat
Meet het boterhampapier eerst af met een meetlat
Het Toppits® boterhampapier wordt afgeknipt op de gewenste breedte
Knip de stroken boterhampapier af op de gewenste breedte

2. Zakjes maken voor de adventskalender

Rol het vierkant op tot een hoorntje. Probeer indien nodig een paar keer tot het hoorntje het juiste formaat heeft. Bovenaan moet er een hoek uitsteken. Dat is nodig om het zakje aan het einde te kunnen sluiten.
Als de vorm je bevalt, kun je het hoorntje vastmaken met wat plakband. Eenmaal je het onder de knie hebt, zijn de 23 overige zakjes zo klaar!

De stroken Toppits® boterhampapier worden opgerold tot een hoorntje
Rol de stroken boterhampapier op tot een hoorntje
Het hoorntje van Toppits® boterhampapier wordt vastgekleefd
Kleef het hoorntje vast met wat plakband

3. De zakjes vullen met cadeautjes

En dan is het tijd voor het leukste deel van het werk: de zakjes vullen met verrassingen naar keuze. Klassiekers zijn chocolade en andere zoetigheden, maar er zijn nog tal van andere kleinigheden die minstens even leuk zijn.

4. De zakjes sluiten

Eenmaal gevuld kun je de zakjes sluiten met een stukje plakband. Voor wat afwisseling kun je hier en daar ook een wattenbolletje gebruiken. En je kan ook enkele zakjes open laten staan, bijvoorbeeld als de verrassing iets te groot is of om je dierbaren nog nieuwsgieriger te maken.

5. Versieren

Met een adventskalender moet je uiteraard ook kunnen aftellen. Je kan daarvoor cijferstickers gebruiken of de cijfers met de hand op de zakjes schrijven. De zakjes kunnen nu naar eigen smaak worden versierd. Bijvoorbeeld met dennentakjes of kerstballetjes.

6. Ophangen

Tot slot maak je de zakjes vast aan een touw. Daarvoor raden we miniwasknijpers aan. Zo krijg je het effect dat de zakjes aan een waslijn hangen. Als je geen kleine wasknijpers bij de hand hebt, maak dan in elk zakje een gaatje en bevestig ze op die manier aan het touw.

Nu hoef je alleen nog de adventskalender op te hangen en kun je elke dag uitkijken naar de verwonderde blik van je dierbaren. Veel plezier!

Creatieve ideeën voor de adventskalender

Groot plezier voor kleine kinderen

Mocht je toch nog wat inspiratie nodig hebben voor verrassingen, dan hebben we enkele ideeën voor jou! Voor de kinderen is speelgoed altijd een voltreffer. Wil je het extra spannend maken? Verdeel dan grotere sets over verschillende dagen. Zo kun je dag na dag wat meer leven brengen in een poppenhuis of boerderij.

Cadeautips voor een vriendin

Maak je de kalender voor een vriendin, dan kun je met kleine potjes handcrème of staaltjes shampoo niets verkeerds doen. Ze zijn gemakkelijk te vinden in elke drogisterij, evenals gekleurde haarelastiekjes, nagellak, lippenstift of andere kleine cosmeticaproducten die altijd welkom zijn. Ook een theemelange past perfect bij de eindejaarsperiode. Of bloemzaden om al uit te kijken naar het nieuwe voorjaar.

Waar een mannenhart sneller van gaat slaan

Voor mannen is het op zijn zachtst gezegd meestal iets moeilijker... Toch heb je ook hier veel mogelijkheden! Echte doe-het-zelvers zijn altijd blij met een goede schroevendraaier. Maar ook een sleutelhanger, flesopener, haar- of baardproducten, kleine borrelglaasjes, een mooie pen of een multitool kunnen het hart van een man sneller doen slaan. Het hoeven trouwens niet altijd materiële cadeautjes te zijn! Een mooi compliment of een kort briefje zorgen vaak voor een glimlach die onbetaalbaar is.

Afgewerkte adventskalender uit Toppits® boterhampapier
Zo kan hij eruitzien: de adventskalender uit boterhampapier

Suggesties

Dit kan interessant zijn

Bakpapier voor een natuurlijke look

Kweek zelf de ingrediënten voor een salade.

Eenvoudig zelf windlichtjes in elkaar knutselen