Homepage > Tips & Tricks > Een bakvorm bekleden met bakpapier
print

Een bakvorm bekleden met bakpapier

Geen aangebrande cake meer dankzij Toppits® bakpapier

Ben je het beu dat je cake blijft plakken in de bakvorm of breekt wanneer je hem eruit wil halen? Met dit eenvoudige trucje bekleed je elke bakvorm probleemloos met Toppits® bakpapier.

29. april 2019, 13:00 Uhr

Een bakvorm bekleden met bakpapier – zo doe je het:

1. Het bakpapier voorbereiden

Knip een Toppits® bakvel doormidden of scheur een stuk Toppits® bakpapier af van ca. 20 cm. Zet de bakvorm in het midden van het bakpapier en vouw het papier aan alle kanten van de vorm omhoog.

2. Het bakpapier vouwen en insnijden

Zet de bakvorm opzij en vouw het bakpapier nogmaals over de nu zichtbare vouwen. Maak in de korte kant van het bakpapier een loodrechte insnijding tot aan de vouw. In totaal moet je vier insnijdingen maken.

3. De bakvorm bekleden

Leg het bakpapier in de bakvorm en laat het in de hoeken overlappen, zodat het nagenoeg perfect aansluit en het papier niet gekreukt is. Doe het deeg zoals gewoonlijk in de bakvorm en bak. Na het bakken kun je de cake samen met het bakpapier gemakkelijk uit de bakvorm halen en het papier voorzichtig verwijderen.

 

Onze serveertip

Als je de cake gemaakt hebt om cadeau te geven of je geen passende borden hebt, laat hem dan gewoon in het bakpapier zitten en versier met een lintje. Het geslaagde resultaat zie je in ons recept voor een smeuïge advocaatcake met een topping van chocolade en advocaat.

Suggesties

Dit kan interessant zijn

Hoe je boter elegant serveert met Toppits® boterhampapier.

Dubbel bakt beter 11.04.2018

Hoe je restjes Toppits® bakpapier zinvol kan gebruiken.