Homepage > Tips & Tricks > Eierstich – heel gemakkelijk te bereiden
print

Eierstich – heel gemakkelijk te bereiden

Wie graag heldere soep eet, zal dol zijn op onze eenvoudige eierstich.

Met smeuïge, goudgele eierstich verfijn je elke heldere soep. Als je bang bent om je vingers te verbranden aan de hete kopjes, dan hebben we de perfecte tip voor jou: je kan eierstich namelijk ook zeer gemakkelijk bereiden in een Toppits® diepvrieszakje.

09. april 2019, 14:00 Uhr

Wat je nodig hebt voor de eierstich:

 

Voor de eierstich (4-6 porties):

  • 3 eieren
  • 50 ml melk
  • ½ tl zout

 

Zo bereid je de eierstich:

1. De eierstich voorbereiden

Breek de eieren in een kom. Klop ze los met een vork.

Voeg 50 ml melk en ½ tl zout toe en roer nogmaals goed met een vork.

    2. De eierstich garen

    Doe het mengsel in een Toppits® diepvrieszakje van 1 l en sluit het zakje met een Toppits® Power-clip. Zet een kookpan met water op het vuur. Opgelet: het water mag niet koken. De temperatuur is goed als het water verdampt maar net niet borrelt. Dat is perfect voor de eierstich en voor het diepvrieszakje, dat verwarmd mag worden tot 90°C.Leg het diepvrieszakje in het water en laat het eiermengsel ca. 25 minuten stollen.

    3. De eierstich in de gewenste vorm brengen

    Laat het gestolde eiermengsel afkoelen. Snij het diepvrieszakje open. Haal de eierstich uit het zakje en snij in schijfjes van maximaal een vinger dik. Snij de eierstich vervolgens op de klassieke manier in blokjes of gebruik uitsteekvormpjes voor een origineler resultaat. Afhankelijk van de gelegenheid kun je kiezen voor bloemetjes, hartjes of sterretjes.

     

    De afgewerkte eierstich past perfect bij heldere soep – bijvoorbeeld in deze groentesoep. Veel eetplezier!

    Suggesties

    Dit kan interessant zijn

    De energieboost om je de winter door te helpen

    Pocheer eieren als een professional met vershoudfolie.