Homepage > Tips & Tricks > Etenswaren op de juiste manier bewaren in de koelkast
print

Etenswaren op de juiste manier bewaren in de koelkast

Als je het goed doet, blijft alles vers!

Etenswaren die goed worden bewaard, gaan veel langer mee – dat geldt ook in de koelkast. Het loont dus echt wel de moeite om voldoende tijd en zorg te besteden aan het opbergen van je boodschappen. Ook in elektrische apparaten stijgt de warme lucht, waardoor er verschillende koude zones ontstaan waar je gebruik van kan maken.

07. maart 2019, 16:48 Uhr

De 4 beste tips:

  1. In het algemeen geldt: vries zo snel mogelijk in om geen vitaminen verloren te laten gaan. Ontdooi bevroren etenswaren langzaam om kwaliteitsverlies te voorkomen en groenten knapperig te houden.
  2. Laat gekookt voedsel eerst afkoelen voordat je het in de koelkast zet.
  3. Door je vriezer regelmatig te ontdooien (1 à 2 keer per jaar), zal hij minder stroom verbruiken en langer meegaan.
  4. Laat niet iedereen binnen! Avocado's, bananen, peren, tomaten en citrusvruchten houden niet zo van de kou.Je bewaart ze dus beter buiten de koelkast.

Dit kan interessant zijn

Hoe je van een Zipper® allround zakje een beschermend luchtkussen maakt.

Netjes verpakt 11.04.2018

Zo heb je dankzij de Toppits® Zipper® allround zakjes je tussendoortjes altijd bij de hand.

Kweek zelf de ingrediënten voor een salade.