Homepage > Recepten > Flammkuchen met pompoen
print

Flammkuchen met pompoen

Krokant en kruidig met feta en rozemarijn

Het hoeft niet altijd spek en ui te zijn: onze flammkuchen (of tarte flambée) met pompoen, zure room, feta en rozemarijn smaakt heerlijk kruidig en is een stevige concurrent voor dit klassieke gerecht uit de Elzas.

Ingrediënten

Voor 4 portie(s)
220  g Bloem
  tl Zout
3  el Olijfolie
1   Kleine ui
1   Kleine hokkaido-pompoen (ca. 500 g)
5   Takjes rozemarijn
200  g Zure room
   Peper
100  g Roomkaas
Bereiding
30 min + 15-20 min baktijd
Moeilijkheidsgraad

Suggesties

Bereiding

Stap 1

Meng 220 g bloem met 1/2 tl zout, 3 el olijfolie en 100 ml warm water. Kneed eerst met de deeghaak van de mixer en vervolgens met je handen tot een glad deeg. Vorm een bal, wikkel in Toppits® vershoudfolie en laat voorlopig rusten in de koelkast .

Stap 2

Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht of boven-/onderwarmte). Pel de ui, halveer en snij in fijne halve ringen. Maak de pompoen schoon, halveer, verwijder de pitten en snij in partjes van ca. 5 mm breed. Pluk de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak grof.

Stap 3

Wikkel het deeg uit de folie. Bestuif een deegroller met wat bloem. Rol het deeg rechtstreeks uit op Toppits® bakpapier en leg op een bakplaat. Of bestuif het werkblad met wat bloem, rol het deeg dun uit ter grootte van een bakplaat en leg op een bakplaat bekleed met Toppits® bakpapier.

Stap 4

Bestrijk het deeg met 200 g zure room en breng op smaak met peper en zout. Beleg met de ui en pompoenpartjes. Verkruimel er 100 g feta over en bestrooi met rozemarijn. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven (ca. 5 minuten langer in een oven met boven-/onderwarmte). Breng de flammkuchen op smaak met peper en serveer.

Het beste voor elk restje:

Bedek restjes flammkuchen met Toppits® aluminiumfolie en bewaar in de koelkast. Laat vóór het serveren 5 minuten krokant worden in de oven (zelfde temperatuur).

Gelijkaardige recepten

Vlug, in je krokante mandje! In deze kruidige parmezaanmandjes voelt onze kleurrijke salade zich meteen thuis.

Fijn gekruid en lekker smeuïg – zo hebben we onze risotto graag!

Voedselverspilling is verleden tijd, nu wordt alles gebruikt. Zo kun je van overgebleven groenten je eigen bouillon trekken.