Homepage > Tips & Tricks > Halloween-pompoen uitsnijden met Toppits®
print

Halloween-pompoen uitsnijden met Toppits®

Foodsavers laten geen stukje van de pompoen verloren gaan.

Als heksen en vampiers de straten onveilig maken en oranje tronies je overal toegrijnzen, kan dat maar één ding betekenen: Halloween is in het land! Tijd dus voor wat pompoensnijwerk. Alleen jammer dat er bij deze traditie vaak goede pompoenresten verloren gaan. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! We laten je zien wat je allemaal uit een pompoen kan halen.

28. september 2018, 12:54 Uhr

Wat je nodig hebt:

  • Pompoen (ca. 1 kg)
  • Groot mes
  • Grote lepel of ijsschep
  • Keukenmes of cutter
  • Wateroplosbare stift
  • Spijker
  • Kaars

Zo doe je het:

Als je je pompoen zowel voor een pompoenlantaarn als voor soep wil gebruiken, laat je bij het uithollen een rand over van ongeveer 1,5 cm dik. Zo krijg je een mooie gloed en hou je meer vruchtvlees over.

Je begint het best met een deksel van de bovenkant van de pompoen te snijden. Gebruik daarvoor een groot, scherp mes en snij schuin naar het midden toe. Op die manier zal het deksel niet naar binnen zakken als je het weer op de uitgeholde pompoen zet. Laat het steeltje zitten – je kan het later gebruiken als handvat. Nu kun je met een grote lepel of een ijsschep de draden en pitten uit de pompoen schrapen, om er vervolgens ook het lekkere vruchtvlees uit te halen.

Nu is de pompoen klaar om uit te snijden. Afhankelijk van hoe zelfverzekerd je bent of hoe ingewikkeld het patroon is, kun je het gezicht van de pompoen uit de vrije hand tekenen of een sjabloon en een wateroplosbare stift gebruiken. Snij het patroon vervolgens uit met een keukenmes of cutter. Om de pompoen te laten glimmen, heb je een lange spijker en dikke kaars nodig. Steek de spijker van onderen door de pompoen en zet er aan de binnenkant de kaars op. Steek de kaars aan, zet het deksel erop en je Halloween-pompoen is klaar!

Maar wat doe je nu met al het vruchtvlees van de pompoen? Nadat je er de draden en pitten hebt uitgehaald, kun je het vruchtvlees ofwel invriezen in een Toppits® diepvrieszakje of er meteen een heerlijke soep van maken. Je kan de soep ook nadien zeer goed invriezen om er op een later moment van te genieten. Om je pompoenstukjes of -soep niet te vergeten in je vriezer, kun je onze Toppits® Foodsaver App gebruiken. Zo hoef je nooit geen etenswaren meer weg te gooien.

Kleine tip voor een lekkere snack: nadat je de pompoenpitten uit het vruchtvlees hebt gehaald, kun je ze samen met wat olijfolie, peper en zout enkele minuten roosteren in de oven (200°C boven-/onderwarmte). Zo heb je een lekkere snack voor tussendoor. De pitten van een hokkaido-pompoen zijn daarvoor het meest geschikt. Je kan ze ook perfect gebruiken als garnering.

Bijvoorbeeld op een lekkere pompoensoep. 

Dit kan interessant zijn

Hoe je met een Toppits® diepvrieszakje met dubbele sluiting zelf een coldpack maakt.

Wie graag heldere soep eet, zal dol zijn op onze eenvoudige eierstich.

Zo is gebak met de Toppits® diepvrieszakjes snel ontdooid.