Homepage > Recepten > Het perfecte tussendoortje voor (school)pauzes: stokbrood met kaas
print

Het perfecte tussendoortje voor (school)pauzes: stokbrood met kaas

De scholen gaan weer beginnen! Heb je nog even wat inspiratie nodig voor een lekker tussendoortje voor de pauze voor je kind? Wat dacht je van gevuld stokbrood met lekkere kaas en gezonde groente? Makkelijk te bereiden en meenemen!

Voor jou en je kinderen is de eerste schooldag altijd zeer spannend! Dan kan het altijd een beetje hectisch worden, de ene morgen meer dan de andere. Voor deze dag hebben we daarom een tip: maak een knapperig, belegd stokbroodje. Het is niet alleen in een handomdraai bereid, maar zit ook boordevol energie voor een school- of werkdag. Met een klein trucje maak je van het klassieke broodje voor in de pauze iets heel bijzonders. Dat levert zeker enthousiaste blikken op het schoolplein op. Hoe je dat doet, lees je hier:

Suggesties

Bereiding

Ingrediënten:

  • 1 stokbrood
  • kwark of gezouten boter
  • kaas in plakjes (Goudse of Emmentaler)
  • 1 gekookt ei
  • ¼ komkommer
  • 1 paprika
  • slablaadjes 
  • zout en peper

Bereiding:

Stap 1: Leg het stokbrood op een snijplank en snijd met een broodmes de gewenste porties af en halveer deze in de lengte. Smeer beide helften met gezouten boter of kwark naar keuze in en beleg ze met kaas.

Stap 2: Bereid dan de verse groente voor: was de komkommer en snij deze in plakjes. Verder moeten de zaadlijsten uit de paprika worden verwijderd. Snij de paprika daarna in lange reepjes of dunne schijfjes. Was de slablaadjes met water en schud ze droog. Voor een sandwich kun je het beste een knapperige soort gebruiken, zoals bindsla (Romeinse sla) of kropsla. Beleg de onderste helft van het stokbroodje met rauwkost.

Stap 3: Snijd een gekookt ei in smalle schijfjes en verdeel deze over de groente. Voor de variant voor kinderen kun je ook kleine sterren uit de plakjes kaas snijden en deze als blikvanger over de rest van de topping verdelen. Daar worden kinderen op het schoolplein enthousiast van en het zorgt gegarandeerd dat alles nog beter smaakt.

Stap 4: Wikkel het vers belegde stokbroodje in Toppits® vershoudfolie. Zo blijft de kinderlunch niet alleen vers, maar valt het stokbroodje niet uit elkaar en blijven alle ingrediënten goed op hun plek zitten. Et voilà – het lunchpakket is klaar!

Tip: als je niet het hele stokbrood nodig hebt, bewaar de rest dan in een Zipper® zakje. Dan is het stokbrood luchtdicht verpakt en blijft het langer vers. Je kunt het stokbrood dan ook nog enkele dagen later in de oven afbakken en er heerlijk van genieten!

Gelijkaardige recepten

Vlug, in je krokante mandje! In deze kruidige parmezaanmandjes voelt onze kleurrijke salade zich meteen thuis.

Nougat 15.10.2019

Een beetje zacht, een beetje hard, een beetje nootachtig, een beetje zoet – en vooral superlekker!

Heb je nog wat groenten in huis, maar heb je geen inspiratie voor een fris zomers recept? Dan is deze koude groentesoep precies wat je zoekt! Zo zet jij een heerlijke Spaanse gazpacho op tafel.