Zo doe je het:
Doe de boter, suiker en honing in een kookpan, breng aan de kook en laat daarna afkoelen in een kom. Meng vervolgens de bloem, het bakpoeder, het cacaopoeder en de koekkruiden. Wacht tot het suikermengsel afgekoeld is, doe het samen met de eieren bij het bloemmengsel en kneed tot een deeg. Laat het deeg voor het beste resultaat twee uur rusten in Toppits® vershoudfolie.
Rol het deeg vervolgens uit tot een dikte van ca. 1,5 cm, zodat je er een hartvorm kan uitsteken. Heb je geen hartvorm? Neem dan gewoon wat Toppits® bakpapier, een blad papier of stuk karton, teken er een hart op in de gewenste grootte en knip het uit – je perfecte hartsjabloon is klaar! Leg de sjabloon op het deeg en snij de vorm uit met een mes. Leg het uitgestoken of uitgesneden hart op bakpapier en bak het 30 minuten in de oven op 140°C (hetelucht).
Daarna is het tijd om je creativiteit aan te spreken voor de versiering! Klop het eiwit met de poedersuiker stijf en kleur het vervolgens naar wens met voedingskleurstof. Doe het glazuur in de Toppits® spuitzak en versier het peperkoekenhart naar wens. Veel plezier ermee!