Homepage > Tips & Tricks > Hoe je van Toppits® bakpapier muffinvormpjes maakt
print

Hoe je van Toppits® bakpapier muffinvormpjes maakt

Perfect gevormde schoonheid

Op haar blog Foodlovin' deelt Denise Renée haar passie voor lekker eten. Je vindt er ook een heleboel creatieve ideeën, zoals dit bijvoorbeeld: "Is het je ooit overkomen dat je muffins wilde bakken maar geen muffinvormpjes meer had? Mij wel. Maar zolang je bakpapier in huis hebt, hoef je die versgebakken muffins niet uit je hoofd te zetten. Met bakpapier van Toppits® kun je heel eenvoudig zelf wondermooie en praktische muffinvormpjes maken, die bovendien een aantal voordelen hebben."

18. juli 2018, 16:19 Uhr

"Voor mij zijn er drie redenen om bij het bakken van muffins bakpapier als muffinvorm te gebruiken:

1. De look
Af en toe wil ik mijn muffins een specifieke, rustieke look geven. Ietwat 'onvolmaakt' en artisanaal. Ik vind bakpapier daarvoor niet alleen praktisch, maar ook erg mooi, bijvoorbeeld als je muffins bakt voor een picknick op het platteland of voor een brunch. 

2. Het formaat
Ik ben echt fan van Amerikaanse muffins, die vaak twee of drie keer zo groot zijn als gebruikelijke muffinvormpjes. Met bakpapier kun je veel grotere muffins maken. Het bakpapier steekt boven het muffinblik uit en houdt het deeg perfect vast, zodat de muffins veel meer omhoog kunnen komen. 

3. Bakt niet aan, blijft niet kleven
Last but not least heeft het bakken van muffins in bakpapier nog een groot voordeel. Overkomt het je ook soms dat het muffindeeg zo stevig aan de papieren vormpjes kleeft dat de muffin er gewoon niet wil uitkomen? En dat de helft van de muffin dan in het papiertje blijft zitten? Dat vind ik echt balen. Je probeert dan op de een of andere manier alle kruimels te redden, maar de helft van de muffin hangt gewoon vast. Dat heb je nooit voor met Toppits® bakpapier. Dankzij de speciale antikleefstructuur komen de gebakken muffins heel gemakkelijk los van het bakpapier. Het deeg blijft niet kleven en de muffins worden heerlijk egaal gebakken."

Wat je nodig hebt:

  • Toppits® bakpapier
  • Muffinblik
  • Klein glas dat in de kuipjes van het muffinblik past
  • Een schaar
Toppits® bakpapier om heerlijke muffins te bakken

Zo doe je het:

"Knip het Toppits® bakpapier in vierkanten van 15 x 15 cm. Vouw elk vierkant twee keer en vouw het vervolgens weer open. Leg het bakpapier op een muffinkuipje en zorg ervoor dat het midden van het papier overeenkomt met het midden van het kuipje. Druk het papier met het glas in het kuipje. Druk de ontstane vouwen naar beneden. Haal het glas samen met het bakpapier uit het kuipje en druk nog eens goed aan. Duw het bakpapier terug in het kuipje en doe hetzelfde voor de overige muffinkuipjes.Vul de vormpjes ten slotte met het deeg in en zet je zelfgemaakte muffins in de oven."

Zo maak je van Toppits® bakpapier leuke muffinvormpjes.
Een heerlijke muffin om van te genieten

Suggesties

Dit kan interessant zijn

Zo is gebak met de Toppits® diepvrieszakjes snel ontdooid.

Een heel huis om van te snoepen

Dubbel bakt beter 11.04.2018

Hoe je restjes Toppits® bakpapier zinvol kan gebruiken.