"Voor mij zijn er drie redenen om bij het bakken van muffins bakpapier als muffinvorm te gebruiken:
1. De look
Af en toe wil ik mijn muffins een specifieke, rustieke look geven. Ietwat 'onvolmaakt' en artisanaal. Ik vind bakpapier daarvoor niet alleen praktisch, maar ook erg mooi, bijvoorbeeld als je muffins bakt voor een picknick op het platteland of voor een brunch.
2. Het formaat
Ik ben echt fan van Amerikaanse muffins, die vaak twee of drie keer zo groot zijn als gebruikelijke muffinvormpjes. Met bakpapier kun je veel grotere muffins maken. Het bakpapier steekt boven het muffinblik uit en houdt het deeg perfect vast, zodat de muffins veel meer omhoog kunnen komen.
3. Bakt niet aan, blijft niet kleven
Last but not least heeft het bakken van muffins in bakpapier nog een groot voordeel. Overkomt het je ook soms dat het muffindeeg zo stevig aan de papieren vormpjes kleeft dat de muffin er gewoon niet wil uitkomen? En dat de helft van de muffin dan in het papiertje blijft zitten? Dat vind ik echt balen. Je probeert dan op de een of andere manier alle kruimels te redden, maar de helft van de muffin hangt gewoon vast. Dat heb je nooit voor met Toppits® bakpapier. Dankzij de speciale antikleefstructuur komen de gebakken muffins heel gemakkelijk los van het bakpapier. Het deeg blijft niet kleven en de muffins worden heerlijk egaal gebakken."