Homepage > Tips & Tricks > Met een nachtlampje onder de sterrenhemel
print

Met een nachtlampje onder de sterrenhemel

Hoe je met Toppits® aluminiumfolie prachtige nachtlampjes maakt.

Wat maakt dat een avond in de buitenlucht zo bijzonder mooi kan zijn? Leuke mensen, lekker eten en... een hemel vol sterren. Voor de eerste twee kun je zelf zorgen. Maar wat als het weer tegenzit en de wolken spelbreker zijn? Dan maak je de zon, maan en sterren toch gewoon zelf – met Toppits® aluminiumfolie en deze eenvoudige doe-het-zelf instructies.

07. augustus 2018, 15:49 Uhr
Nachtlampjes versierd met aluminiumfolie
Nachtlampjes versierd met aluminiumfolie

Wat je nodig hebt om de nachtlampjes te maken:

  

Volg deze stappen:

Aan het einde van elke rol aluminiumfolie is er meestal nog een stukje over dat te klein is om iets af te dekken of in te pakken. In plaats van het weg te gooien, kun je er een prachtig nachtlampje mee maken! Snij het stukje aluminiumfolie zo af dat het opgerold precies in een weckpot of andere glazen pot past, zonder dat de twee uiteinden elkaar overlappen.

Een sterrenhemel uit aluminiumfolie

Als alles goed past, haal je de aluminiumfolie weer uit het glas en prik je er met een naald of ander puntig voorwerp een gaatjespatroon in naar eigen keuze en smaak. Je kan zelf creatief aan de slag gaan of gewoon gebruikmaken van onze sterrensjablonen, die je hieronder kan downloaden. Als het gaatjespatroon klaar is, plaats je de folie weer in het glas. Om te voorkomen dat de folie wegschuift, kun je deze met een stukje plakband bovenaan het glas vastmaken.

Nachtlampjes zorgen dankzij aluminiumfolie voor sfeer in het donker
Nachtlampjes zorgen dankzij aluminiumfolie voor sfeer in het donker

Een schitterend resultaat

Ten slotte zorgt een theelichtje (echt of op batterijen) voor een sfeervolle verlichting. Je kan de lampjes gebruiken voor een gezellig tuinfeest, als nachtlampjes voor de kinderen en vooral steeds weer opnieuw. Een perfecte sterrenhemel – altijd en overal.

Suggesties

Dit kan interessant zijn

Minder poetswerk dankzij aluminiumfolie

Eenvoudig zelf windlichtjes in elkaar knutselen

Hoe je met een Toppits® diepvrieszakje met dubbele sluiting zelf een coldpack maakt.