Homepage > Tips & Tricks > Picknick-kunst met diepvrieszakjes met dubbele sluiting
print

Picknick-kunst met diepvrieszakjes met dubbele sluiting

Een originele picknick met #toppitslittlehelpers

Weekend, lekker weertje en zin om erop uit te trekken? Tijd voor een picknick-uitstapje met #toppitslittlehelpers! Doe-het-zelf blogster en letterkunstenaar Lea van Rosy & Gray laat zien hoe al je picknick-hapjes een even grote lust voor het oog worden als het groene zomerlandschap. Ze schrijft over alles wat inspireert en blij maakt, zoals geschenkideetjes om zelf in elkaar te knutselen, heerlijke recepten en originele woon- en reistips.

29. juni 2018, 11:00 Uhr
Afgewerkte Toppits® diepvrieszakjes met dubbele sluiting als blikvangers voor een picknick
Je Toppits® diepvrieszakjes met dubbele sluiting als blikvanger voor een picknick

Zelfgemaakt smaakt het best

"Ah, dat zalige zomergevoel! Eerlijk gezegd kan ik me niet meer herinneren wanneer we nog zo'n mooie zomer hadden als dit jaar. In april leek het alsof het al half augustus was en ik zat dit jaar naar mijn gevoel al meer buiten op een terrasje dan tijdens de hele zomer vorig jaar... (...) Wat ik al jaren eens wou doen, is picknicken op een tafelkleed, met een mand vol lekker eten. Dit voorjaar is het er eindelijk van gekomen!

En het was zeker niet de laatste keer, want eerlijk: wat is er heerlijker dan in de buitenlucht samen met vrienden genieten van een hapje en een drankje. Wat nooit mag ontbreken, is fruit. En omdat we meestal met zes meisjes zijn en er niet altijd voldoende Tupperware-potjes voorhanden zijn, bedacht ik een doe-het-zelf oplossing die niet alleen praktisch is, maar er ook heel knap uitziet. Vandaag toon ik je hoe je diepvrieszakjes origineel kan versieren voor fruit en andere snacks!

De blikvanger op elke picknick

Maar voor ik je alles verklap, wil ik nog even vertellen waar dit idee precies vandaan komt... Het begon eigenlijk met een vraag van Toppits®: of ik zin had om iets creatiefs te doen met hun producten. Wat kon ik anders dan JA zeggen. Ik denk dat het tot nu toe mijn grootste uitdaging is geweest om creatief aan de slag te gaan met alledaagse producten zoals ijsblokzakjes en aluminium- en vershoudfolie.

Ik moet zeggen dat ik echt onder de indruk ben van hoe je een superpraktisch product in enkele simpele stappen kan omtoveren tot een echte blikvanger voor een picknick. Mijn vriendinnen vonden het in elk geval geweldig! Voor dit doe-het-zelf picknick-idee heb ik trouwens gekozen voor Toppits® diepvrieszakjes met dubbele sluiting, om er zeker van te zijn dat er niets zou uitlopen in de picknickmand. En het beste van al: de zakjes zijn herbruikbaar. Je hoeft je zorgvuldig ontworpen zakjes na gebruik dus niet weg te gooien. Was ze gewoon uit en gebruik ze de volgende keer opnieuw!

Wat je nodig hebt:

Toppits® diepvrieszakjes met dubbele sluiting en ander knutselgerei
Alles wat je nodig hebt om een echte picknick-kunstenaar te worden

Volg deze stappen:

1. Knip kleine hartjes uit het witte papier en plak ze met dubbelzijdige plakband (bevestigd op de achterkant van de hartjes) op de diepvrieszakjes.

Hartjes knippen uit papier als motief
Knip hartjes uit wit papier

2. Leg de diepvrieszakjes op een onderlegger en bespuit ze met de zwarte permanente spray. Nadat de voorkant is opgedroogd, kun je ook de achterkant van het zakje met de spray bespuiten.

Toppits® diepvrieszakjes met dubbele sluiting worden bespoten met zwarte permanente spray
Toppits® diepvrieszakjes bespuiten met zwarte permanente spray

3. Wacht tot beide kanten van het diepvrieszakje met dubbele sluiting droog zijn. Maak de papieren hartjes vervolgens voorzichtig los. Je kan nu door de hartvorm in het zakje kijken.

De papieren hartjes worden voorzichtig losgemaakt van het Toppits® diepvrieszakje met dubbele sluiting
De papieren hartjes voorzichtig losmaken

4. Gebruik de witte permanente marker om het zakje te versieren met kleine illustraties of er iets op te schrijven. Bespuit het zakje ten slotte met de fixerende spray.

De Toppits® diepvrieszakjes met dubbele sluiting worden versierd
Versier de diepvrieszakjes naar eigen smaak

5. Nu kun je je zelf ontworpen diepvrieszakje met dubbele sluiting vullen met fruit of andere snacks en vervolgens goed sluiten, zodat je ze heel gemakkelijk kan meenemen in je picknickmand.

Het afgewerkte doe-het-zelf Toppits® diepvrieszakje met dubbele sluiting wordt gevuld
Heerlijk fruit voor je creatieve Toppits® diepvrieszakjes met dubbele sluiting

6. Als extra detail kun je nog houten bestek met afplaktape aan de zakjes bevestigen. Je doe-het-zelf picknick-zakjes zijn helemaal klaar!

Ga jij ook zo graag picknicken? Dan moet je dit doe-het-zelf idee zeker eens uitproberen! Uit ervaring kan ik zeggen dat het heel erg in de smaak valt. :-)“

Suggesties

Dit kan interessant zijn

Orde en netheid in je handbagage dankzij Zipper® allround zakjes

Zelf versierde Zipper® zakjes maken van de middagpauze een echte belevenis

Zo breng je variatie in je zomerse hapjes!