Homepage > Tips & Tricks > Plan de perfecte picknick in je vrije tijd
print

Plan de perfecte picknick in je vrije tijd

Zo breng je variatie in je zomerse hapjes!

Eindelijk zomer – eindelijk perfect zonnig weer om lekker naar buiten te gaan en buitenactiviteiten te plannen! En laten we eerlijk zijn, er gaat niks boven een relaxte picknick of barbecue met lekkere snacks, goede muziek en leuke mensen om je heen. Om het picknicken dit jaar nóg leuker te maken hebben we een paar handige picknick-ideeën voor je op een rijtje gezet. We hebben ook een checklist gemaakt om het inpakken van je picknickmand nog makkelijker te maken. Zo wordt picknicken extra leuk! Dus pak je rugzak of picknickmand en ga eropuit!

10. september 2021, 13:26 Uhr

Tip 1: Neem voorgerechten en sappig fruit mee in een handig zakje

Picknicken is zoveel meer dan alleen een belegde boterham of een paar bessen! Vooral in de zomer ligt er een overvloed aan zongerijpt fruit te wachten om opgesnoept te worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van sappige perziken, ananas, mango of kiwi als fingerfood voor een extra dosis vitaminen? Snijd het fruit thuis in hapklare stukjes of maak er een fruitsalade van en doe het zoete fruit in een hersluitbaar Zipper® zakje van Toppits®. Het zakje is bijzonder stevig en blijft gegarandeerd dicht. Zo kun je zelfs de sappigste snacks veilig meenemen in je tas. Je kunt je eigen bestek ook gemakkelijk en hygiënisch meenemen in de Zipper® zakjes van speciale scheurvaste folie.

Tip 2: Géén voedselverspilling: wat niet op gaat, neem je gewoon weer mee.

Wie kent het niet? Of je nu gaat barbecueën of picknicken, het is haast onmogelijk om precies te berekenen hoeveel eten je nodig hebt. Zo gebeurt het al gauw dat het heerlijke eten toch in de prullenbak belandt. Maar maak je geen zorgen: met de handige Zipper® zakjes van Toppits® gebeurt dat nooit meer! Onder het motto 'meer is meer' kun je zoveel eten meenemen als je wilt. En dat zonder voedselverspilling. Je kunt de restjes gewoon mee naar huis nemen om er daar weer van te genieten. De hoogwaardige veiligheidsrits met het bekende zzzzzzip-geluid sluit de zakjes gemakkelijk en stevig, keer op keer.

Checklist voor een perfecte picknick – dit heb je zeker nodig

Laten we eerlijk zijn: hoe lang je ook bezig bent met de planning, je vergeet altijd wel wat bij een picknick of barbecue. Daarom hebben wij voor jou een picknick-checklist, zodat je je uitstapje in de natuur perfect kunt plannen en geen honger zult lijden.

O Picknicktas of picknickmand

O Servies incl. kopjes/glazen en bestek

O Groot picknickkleed

O Fingerfood, zoals gesneden groente en fruit

O Snacks, zoals wraps of een quiche

O Salade, bijvoorbeeld couscoussalade

O Iets zoets, zoals Deense boterkoekjes

O Heel belangrijk: genoeg te drinken. (wat dacht je van een groene smoothie?)O Een doekje of keukenpapier (voor het geval dat er gemorst wordt)

O Een afdekhoesje (tegen insecten en uitdrogen)

O Een playlist met de beste feelgoodliedjes en eventueel speakers

 

Heb je alles op het lijstje kunnen afvinken? Dan kan het feest beginnen! Geniet van de dag met je favoriete mensen en smul van het heerlijke eten!

Wil je nog meer leuke tips voor het zomerseizoen? Lees hier hoe je nooit meer restjes fruit hoeft weg te gooien.

Veel plezier bij je volgende picknick; geniet ervan!

Suggesties