Homepage > Tips & Tricks > Rabarber invriezen, maar wel op de juiste manier
print

Rabarber invriezen, maar wel op de juiste manier

Geef het rabarberseizoen een verlengstuk en vries de stengels gewoon in

Met rabarber kun je alle kanten uit. Je kan er niet alleen compote mee maken, maar ook taart, pittige chutney bij vleesgerechten of lekker zoete confituur. Wist je trouwens dat rabarber er alleen maar uitziet als fruit? Eigenlijk is het geen fruit, maar een stengelgroente. Wil je deze veelzijdige groente niet alleen van april tot eind juni eten, maar er ook buiten het seizoen mee koken, dan kun je ze het beste invriezen. Met onze tip om rabarber op de juiste manier in te vriezen, komt er geen einde meer aan het rabarberseizoen.

13. mei 2019, 14:00 Uhr

Wat je nodig hebt om in te vriezen:

Rabarber invriezen – zo doe je het:

1. De rabarber schoonmaken

Verwijder de bladeren, harde uiteinden en droge plekken. Was de rabarberstengels grondig. Laat ze goed uitlekken op een handdoek of dep droog.

2. De rabarber snijden

Snij de rabarberstengels in stukjes. Verwijder eventuele draden. Je hoeft de rabarber niet volledig te schillen.

3. De rabarber invriezen

Doe de goed gedroogde stukjes rabarber in een Toppits® diepvrieszakje. Strijk de lucht uit het diepvrieszakje en sluit het vervolgens met een Toppits® Power-clip. Noteer de invriesdatum met een foliestift op het diepvrieszakje. Je kan daarvoor ook een Toppits® diepvriesetiket gebruiken.

Ingevroren rabarber is 1 jaar houdbaar. Dat is dus precies voldoende tot het volgende seizoen. Opdat je de rabarber niet zou vergeten in de vriezer, herinnert onze Toppits® Foodsaver App je eraan wanneer het tijd is om de rabarber te gebruiken.

4. De rabarber gebruiken

Rabarber mag je niet rauw eten. Je kan er wel lekkere compote, confituur of taart mee maken. Om rabarbertaart te bakken, hoef je de rabarber niet eerst te ontdooien.

Suggesties

Dit kan interessant zijn

De energieboost om je de winter door te helpen

Zelfgebakken broodjes en vers brood zonder lange rijstijd – dankzij de vriezer