Wat je nodig hebt om in te vriezen:
- Toppits® diepvrieszakjes
- Toppits® Power-clip
- Toppits® diepvriesetiketten of foliestift
- Handdoek
- Snijplank
- Mes
- En natuurlijk rabarber
Rabarber invriezen – zo doe je het:
1. De rabarber schoonmaken
Verwijder de bladeren, harde uiteinden en droge plekken. Was de rabarberstengels grondig. Laat ze goed uitlekken op een handdoek of dep droog.
2. De rabarber snijden
Snij de rabarberstengels in stukjes. Verwijder eventuele draden. Je hoeft de rabarber niet volledig te schillen.
3. De rabarber invriezen
Doe de goed gedroogde stukjes rabarber in een Toppits® diepvrieszakje. Strijk de lucht uit het diepvrieszakje en sluit het vervolgens met een Toppits® Power-clip. Noteer de invriesdatum met een foliestift op het diepvrieszakje. Je kan daarvoor ook een Toppits® diepvriesetiket gebruiken.
Ingevroren rabarber is 1 jaar houdbaar. Dat is dus precies voldoende tot het volgende seizoen. Opdat je de rabarber niet zou vergeten in de vriezer, herinnert onze Toppits® Foodsaver App je eraan wanneer het tijd is om de rabarber te gebruiken.
4. De rabarber gebruiken
Rabarber mag je niet rauw eten. Je kan er wel lekkere compote, confituur of taart mee maken. Om rabarbertaart te bakken, hoef je de rabarber niet eerst te ontdooien.