Homepage > Tips & Tricks > Verse kruiden invriezen in diepvrieszakjes met dubbele sluiting
print

Verse kruiden invriezen in diepvrieszakjes met dubbele sluiting

's Winters genieten van verse kruiden

Met kruiden – bij voorkeur vers uit eigen tuin – maak je je favoriete gerechten helemaal af. Wil je ook in de wintermaanden niet zonder munt, koriander, enz. vallen? Dan hebben we voor jou nog iets in onze trukendoos zitten.

07. september 2018, 12:39 Uhr
Kruiden in Toppits® diepvrieszakjes met dubbele sluiting zijn klaar om in te vriezen
Kruiden in Toppits® diepvrieszakjes met dubbele sluiting zijn klaar om in te vriezen

Wat je nodig hebt om in te vriezen:

Geschikte kruiden kiezen

Voordat je aan de slag gaat, moet je er rekening mee houden dat niet alle kruiden even goed geschikt zijn om in de vriezer te bewaren.

  • Knoflook (goed geschikt): ongepelde teentjes look kun je goed invriezen (daslook daarentegen snij je bij voorkeur fijn alvorens in te vriezen; licht smaakverlies mogelijk)
  • Basilicum (goed geschikt): snij bij voorkeur fijn alvorens in te vriezen
  • Dille (zeer goed geschikt): snij fijn alvorens in te vriezen
  • Koriander (zeer goed geschikt): laat eerst wat drogen (snij de blaadjes samen met de steeltjes af, maak er een tuiltje van en hang op) en snij vervolgens fijn
  • Pepermunt (goed geschikt): snij fijn of vries de takjes in hun geheel in (niet alleen de blaadjes) om smaakverlies te voorkomen
  • Peterselie (zeer goed geschikt): vries in zijn geheel in; nauwelijks smaakverlies
  • Bieslook (goed geschikt): hak fijn en vries meteen in
  • Oregano (matig geschikt): drogen is beter; merkbaar smaakverlies bij het invriezen; snij fijn alvorens in te vriezen
  • Tijm (matig geschikt): invriezen veroorzaakt smaakverlies; snij fijn alvorens in te vriezen

Volg deze stappen:

Het hele proces bestaat uit drie eenvoudige stappen.

  1. Eerst was je de kruiden grondig en dep je ze droog.
  2. Vervolgens bereid je ze voor volgens de instructies: sommige kruiden kun je in hun geheel invriezen, andere moet je eerst fijnsnijden.
  3. Daarna doe je ze per soort in een Toppits® diepvrieszakje met dubbele sluiting.

Tip: Tot slot moet je alleen nog de inhoud en de code van de zakjes ingeven in de Toppits® Foodsaver App en alles kan de vriezer in.

Zo kun je ook in de winter genieten van verse kruiden.

Suggesties

Dit kan interessant zijn

Hoe je boter elegant serveert met Toppits® boterhampapier.

Hoe je je favoriete saus met behulp van een ijsblokzakje perfect in porties kan bewaren.

Geef het rabarberseizoen een verlengstuk en vries de stengels gewoon in