Wat je nodig hebt om in te vriezen:
Geschikte kruiden kiezen
Voordat je aan de slag gaat, moet je er rekening mee houden dat niet alle kruiden even goed geschikt zijn om in de vriezer te bewaren.
- Knoflook (goed geschikt): ongepelde teentjes look kun je goed invriezen (daslook daarentegen snij je bij voorkeur fijn alvorens in te vriezen; licht smaakverlies mogelijk)
- Basilicum (goed geschikt): snij bij voorkeur fijn alvorens in te vriezen
- Dille (zeer goed geschikt): snij fijn alvorens in te vriezen
- Koriander (zeer goed geschikt): laat eerst wat drogen (snij de blaadjes samen met de steeltjes af, maak er een tuiltje van en hang op) en snij vervolgens fijn
- Pepermunt (goed geschikt): snij fijn of vries de takjes in hun geheel in (niet alleen de blaadjes) om smaakverlies te voorkomen
- Peterselie (zeer goed geschikt): vries in zijn geheel in; nauwelijks smaakverlies
- Bieslook (goed geschikt): hak fijn en vries meteen in
- Oregano (matig geschikt): drogen is beter; merkbaar smaakverlies bij het invriezen; snij fijn alvorens in te vriezen
- Tijm (matig geschikt): invriezen veroorzaakt smaakverlies; snij fijn alvorens in te vriezen
Volg deze stappen:
Het hele proces bestaat uit drie eenvoudige stappen.
- Eerst was je de kruiden grondig en dep je ze droog.
- Vervolgens bereid je ze voor volgens de instructies: sommige kruiden kun je in hun geheel invriezen, andere moet je eerst fijnsnijden.
- Daarna doe je ze per soort in een Toppits® diepvrieszakje met dubbele sluiting.
Tip: Tot slot moet je alleen nog de inhoud en de code van de zakjes ingeven in de Toppits® Foodsaver App en alles kan de vriezer in.
Zo kun je ook in de winter genieten van verse kruiden.