Homepage > Recepten > Parmezaanmandjes met lentesalade
print

Parmezaanmandjes met lentesalade

Vlug, in je krokante mandje! In deze kruidige parmezaanmandjes voelt onze kleurrijke salade zich meteen thuis.

Waarom altijd borden of kommetjes gebruiken? Met ons recept serveer je je frisse lentesalade gewoon in een mandje van Parmezaanse kaas. Smelt de Parmezaanse kaas in de oven, leg de kaasschijfjes met het bakpapier over een kommetje en in een-twee-drie heb je een eetbaar salademandje.

Ingrediënten

Voor 4 portie(s)
200  g Parmezaanse kaas
20  g Bloem
2  el Gehakte peterselie (vers of diepvries)
Bereiding
35 Min.
Moeilijkheidsgraad

Suggesties

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte; hetelucht wordt niet aanbevolen). Rasp de Parmezaanse kaas fijn en meng in een kom met 20 g bloem en 2 el fijngehakte peterselie. Door de bloem (of als alternatief maizena) zullen de parmezaanmandjes krokanter en minder vettig worden.

Stap 2

Bekleed een bakplaat met Toppits® bakpapier. Giet een kwart van het kaas-bloemmengsel gelijkmatig in een cirkel met een diameter van ongeveer 15 cm op het bakpapier. Laat ca. 6 minuten smelten in het midden van de oven.

Stap 3

Leg de gesmolten kaas rechtstreeks uit de oven over de onderkant van een kleine kom (bv. een ontbijtkom) en druk aan met beide handen. Let op, de kaas is heet. Verwijder het bakpapier, laat het parmezaanmandje afkoelen en neem vervolgens de kom weg. Herhaal deze stappen met de rest van de Parmezaanse kaas tot je 4 parmezaanmandjes hebt.

Tip

Voor onze lentesalade hebben we kropsla, chioggiabieten, kerstomaatjes, komkommer en waterkers gebruikt. Meng voor de dressing 1 tl mosterd met 3 el olie en 1 el azijn. Breng op smaak met een snufje suiker, wat peper en zout, en eventueel wat fijngehakte kruiden.

Het beste voor elk restje:

Als er mandjes over zijn, kun je ze losjes in Toppits® aluminiumfolie wikkelen en bewaren bij kamertemperatuur. Je kan de parmezaanmandjes ook breken tot chips – heerlijk om te dippen in bijvoorbeeld hummus of kruidenkaas.

Je kan het recept ook aanpassen om precies het gewenste aantal mandjes te maken. Zo heb je voor één mandje maar 50 g Parmezaanse kaas, 5 g bloem en 1 tl peterselie nodig. De bereiding blijft dezelfde.

Gelijkaardige recepten

In dit recept leer je hoe je een diepvrieszakje gebruikt om de vulling te maken en je pasta makkelijk te vullen.

Heb je weer te veel aardappels gekocht? Daar maak je in een handomdraai heerlijke gnocchi van!

Het is niet makkelijk om precies de juiste hoeveelheid boekweit af te meten - je hebt al snel te veel boekweit gemaakt. Als je boekweit echter goed bewaart, kun je er de volgende dag heerlijke vegetarische burgers van maken.