Homepage > Tips & Tricks > Gembershots invriezen
print

Gembershots invriezen

De energieboost om je de winter door te helpen

Gember wordt al sinds jaar en dag gebruikt om verkoudheden te bestrijden. Met een gembershot krijg je alle weldadige ingrediënten meteen in geconcentreerde vorm binnen. Vandaag tonen we hoe je dit energierijke, trendy drankje gemakkelijk en goedkoop zelf kan maken en tegelijk ook een gezonde voorraad aanlegt voor de rest van het jaar.

21. februari 2019, 14:27 Uhr

Wat je nodig hebt:

(Ingrediënten voor 10 shots)

  • 50 g gember
  • 2 ½ citroenen
  • 200 ml water
  • 80 ml agavesiroop


Zo doe je het:

Nog niet overtuigd van gember als verkoudheidskiller en energiebom? Hier hebben we nog enkele gezonde feiten voor jou. De vreemd uitziende wortelstok zit vol voedingsstoffen die goed voor je zijn. Gember bevat onder andere kalium, fosfor en vitamine C, die nodig zijn om het immuunsysteem te versterken en je beter bestand te maken tegen verkoudheden, griep- en andere virussen. Bovendien is gember dankzij de gingerol die het bevat een natuurlijke pijnstiller en heeft het ook een slijmoplossende en ontstekingsremmende werking.

Maar waarom zijn net gembershots zo trendy? Natuurlijk kun je je immuunsysteem ook een boost geven met verse gemberthee. Als je gember opwarmt, gaan er echter belangrijke vitaminen en mineralen verloren. Voor de shots, daarentegen, wordt rauwe gember gebruikt. Zo kan je lichaam profiteren van alle goede eigenschappen die gember bevat.

Deze shots voor een betere afweer zijn bovendien snel gemaakt! Pers eerst de citroenen. Schil vervolgens de gember en snij in stukjes. Meng het citroensap en de gemberstukjes met het water, voeg de agavesiroop toe en pureer alles in een blender of met een staafmixer. Doe dit bij voorkeur in een beker waarmee je het mengsel meteen in de Toppits® ijsblokzakjes kan gieten.

Vries de gembershots tot slot in en gebruik ze wanneer je ze nodig hebt. Dat kan trouwens op veel verschillende manieren: je kan de gemberijsblokjes niet alleen als shot gebruiken, maar bijvoorbeeld ook om een drankje wat extra pit te geven. Of wat dacht je van een heerlijke topping op natuuryoghurt? Ook een frisse saladedressing kun je verfijnen met een scheutje gember-citroensap. En je ochtendsmoothie is veel sneller klaar met een vooraf gemaakt gembershot. Voor fijnproevers hebben we nog een snelle marinade-tip: giet een of meerdere gembershots over je visgerecht voor een extra frisse toets. 

Hoe je je voorraad gembershots ook wil gebruiken, nu heb je je energieboost altijd in een compact formaat en kant-en-klaar bij de hand.

Suggesties

Dit kan interessant zijn

Met de zomer is nu ook het aubergineseizoen voorbij – maar dat betekent niet dat het te laat is voor heerlijke recepten zoals moussaka! Als je deze groente op je juiste manier invriest, kun je er maanden later nog van genieten.

Ingevroren tofu blijft niet alleen langer goed, maar kan ook beter worden gemarineerd. Zo werkt het.

We houden er allemaal van: diepvriespizza! Snel even in de oven en klaar is de knapperige maaltijd voor menig zondagavond. Met ons recept kun je hem nu gemakkelijk zelf maken en helemaal aanpassen aan hoe jij hem lekker vindt.