In welke afvalbak hoort aluminiumfolie?

Toppits® aluminiumfolie is een praktisch hulpmiddel voor dagelijks gebruik in de keuken. Je kunt er in een handomdraai etensrestjes mee afdekken en voedingsmiddelen mee inpakken voor onderweg. Na gebruik komen echter altijd dezelfde vragen terug: Hoe moet ik aluminiumfolie weggooien? In welke afvalbak hoort aluminiumfolie thuis?

In welke afvalbak hoort aluminiumfolie? 

Toppits® aluminiumfolie is een praktisch hulpmiddel voor dagelijks gebruik in de keuken. Je kunt er in een handomdraai etensrestjes mee afdekken en voedingsmiddelen mee inpakken voor onderweg. Na gebruik komen echter altijd dezelfde vragen terug: Hoe moet ik aluminiumfolie weggooien? 

Aluminiumfolie weggooien: waar moet je op letten? 

Aluminiumfolie: welke afvalbak is de juiste? Hoort aluminiumfolie bij het restafval of in de PMD-zak? Aluminium is een waardevolle grondstof die kan worden gerecycled. Wil je te weten komen hoe je aluminiumfolie die licht vervuild is het beste weggooit? Neem dan contact op met je lokale afvalverwerkingsbedrijf voor meer informatie. Als recyclebare materialen in de gemeente waar je woont niet gescheiden worden ingezameld of als de aluminiumfolie sterk vervuild is, dan kun je de folie beter weggooien bij het restafval. Aluminiumfolie kan sterk vervuild raken, bijvoorbeeld door vette etensresten die eraan blijven kleven. Gespecialiseerde afvalverwerkingsbedrijven raden aan om sterk vervuilde aluminiumfolie weg te gooien bij het restafval.

Waar is aluminiumfolie van gemaakt en hoe gooi je het op de juiste manier weg? 

Om te weten te komen hoe je aluminiumfolie het best weggooit, is het interessant om te weten waar het eigenlijk van gemaakt is. Aluminiumfolie wordt gemaakt van hoogwaardig aluminium en additieven. Het is 100% recyclebaar en moet indien mogelijk naar een recyclingcentrum worden gebracht. Je gooit aluminiumfolie dus het best weg bij het PMD-afval. Vorm de aluminiumfolie na gebruik tot een bal. Dit maakt het makkelijker voor het afvalverwerkingsbedrijf om het te herkennen.

Aluminiumfolie op een milieuvriendelijke manier weggooien 

Toppits® aluminiumfolie hoort, net als andere Toppits® aluminiumproducten, bij het PMD-afval. Waarom? Heel wat verpakkingsmaterialen die vaak worden gebruikt, bevatten aluminiumfolie.

Bijvoorbeeld:

  • Aluminium blikjes
  • Aluminium schaaltjes
  • Cosmeticaverpakkingen van aluminium
  • Omdat aluminiumfolie recyclebaar is, moet het indien mogelijk naar een recyclingcentrum worden gebracht.

Denk aan het milieu en gebruik en gooi aluminium op de juiste manier weg 

Toppits® aluminiumfolie is beschikbaar in de normale versie of extra dik Superalu versie. Beide varianten kunnen gebruikt worden om voedsel te bereiden, te bewaren of in te pakken. Toppits® aluminiumfolie heeft een speciale dubbele honingraatstructuur, die het resultaat is van een tweelaags walsproces. Bovendien is Toppits® aluminiumfolie gemaakt van een speciale legering, waardoor de folie bijzonder scheurvast en hittebestendig is. Dankzij hun betrouwbare sterkte kunnen Toppits® aluminiumproducten vaak meermaals worden gebruikt. Grillschaaltjes en Express-grillschaaltjes van Toppits® zijn zeer sterk en dus bij uitstek geschikt voor hergebruik. Als aluminiumfolie of grillschaaltjes niet meer herbruikbaar zijn, moet je ze weggooien bij het PMD-afval. Ze worden dan opgenomen in het recyclingproces en zo wordt de recyclingkringloop niet onderbroken.

Suggesties