Homepage > Producten > Aluminiumfolie

Aluminiumfolie

Extra scheurvast, gemakkelijk af te scheuren

Met Toppits® aluminiumfolie bescherm je op een veilige manier de smaak van etenswaren en de voedingsstoffen die ze bevatten. Dankzij de dubbele honingraatstructuur en de speciale legering is de folie bovendien bijzonder scheurvast en hittebestendig. Gedaan dus met gescheurde aluminiumfolie bij het koken, grillen of invriezen! De ergonomische verpakking en het unieke Easy Cut-systeem met het speciaal gevormde afscheurzaagje zorgen voor ongeëvenaard gebruiksgemak.

Gebakken aardappel in aluminiumfolie

De voordelen op een rij

 • checkExtra scheur- en vormvaste aluminiumfolie met dubbele honingraatstructuur
 • checkDe aluminiumfolie is bijzonder gemakkelijk af te scheuren dankzij het Easy Cut-systeem en de ergonomische verpakking.
 • checkDoor de speciale hittebestendige legering een echte allrounder om te koken, bakken, braden, grillen en vers te houden.
 • check100% recyclebaar
Kookplezier met de keukenhulpjes van Toppits®

VERPAKKINGSFORMATEN

 • Omschrijving
  Lengte
  Breedte
 • Aluminiumfolie
  10 m
  29,5 cm
 • Aluminiumfolie
  24 m
  29,5 cm

Tips bij het gebruik van aluminiumfolie

Grillen en vershouden met aluminiumfolie

Toppits® aluminiumfolie is dankzij zijn speciale oppervlaktestructuur en hittebestendigheid je perfecte metgezel in de keuken en natuurlijk ook ideaal om te barbecueën.

Vlees, vis en groenten kun je uitstekend in aluminiumfolie verpakken en bereiden. Zo komt er ook minder vet op de barbecue terecht. Dat is niet alleen gezonder, maar bespaart je ook heel wat poetswerk achteraf.

Ben je een echte vleesliefhebber? Dan hebben we een handige tip voor jou: goed verpakt in Toppits® aluminiumfolie, blijven biefstuk en aardappelen lekker sappig!

Het maakt overigens niet uit welke kant van de folie je gebruikt om vlees, vis of groenten in te pakken. De matte buitenkant of de glanzende binnenkant – je gerecht wordt altijd een succes!

Praktisch keukenhulpje voor dagelijks gebruik 

Toppits® aluminiumfolie is niet alleen ideaal om te koken, te bakken en vers te houden. Het leent zich ook zeer goed om de keuken schoon te houden! Zo kun je met aluminiumfolie de bodem van je oven beschermen, waardoor hij altijd perfect schoon blijft!

Ook om oppervlakken te reinigen komt aluminiumfolie goed van pas. De oppervlaktestructuur is immers ideaal om vastzittende etensresten los te maken. Zo is je vuile barbecuerooster met behulp van restjes Toppits® aluminiumfolie in geen tijd weer schoon en kun je meteen weer aan het barbecueën slaan!

Meer gebruikstips

Aluminiumfolie is niet geschikt om voedingsmiddelen in metalen schalen of kommen af te dekken. Aluminiumfolie mag niet in contact komen met zure of zoute voedingsmiddelen. De folie kan daardoor immers gedeeltelijk oplossen. Gebruik aluminiumfolie niet in de microgolfoven/magnetron.

Met 100% gerecycled aluminium

De Toppits® Gerecyclede aluminiumfolie wordt gemaakt uit 100% industrieel gerecyclede grondstof en andere toevoegingen van hoge kwaliteit. Hiervoor worden in een speciaal proces industriële restmaterialen opgewerkt om hier bijvoorbeeld Toppits® Gerecylede aluminiumfolie van te maken met gegarandeerd de kwaliteit die je van Toppits® gewend bent. Het gebruik van gerecycled aluminium bij de productie van Toppits® Gerecylede aluminiumfolie kost in verhouding tot de productie van conventioneel aluminiumfolie veel minder energie: slechts 5% ervan. Na gebruik is de gerecyclede aluminiumfolie weer volledig recyclebaar. Zo komen we weer een stapje dichterbij ons doel om producten in de recyclingcyclus te houden en grondstoffen te sparen. Verder werken we hard aan de doorontwikkeling van onze producten die zoals altijd de beproefde Toppits®-kwaliteit hebben.

Dit kan interessant zijn

Als je het goed doet, blijft alles vers!

Kweek zelf de ingrediënten voor een salade.

Zo breng je variatie in je zomerse hapjes!

Gelijkaardige producten

Bijenwasdoekjes

Deze bijenwasdoekjes zijn gemaakt door bijen. Hun was zorgt voor stabiliteit en bescherming in de bijenkorf. Bijenwasdoekjes bieden ons ook beide ...

Magnetronfolie 2in1

Met de magnetronfolie 2in1 van Toppits® heb je in één klap dubbel zoveel hulp in de keuken. Je kan er etenswaren mee vershouden en beschermen tegen ...

Magnetronfolie

Restjes opwarmen in de magnetron was nog nooit zo smakelijk. Dankzij de Toppits® Magnetronfolie kan voeding op een snelle en smakelijke manier opgewarmd ...

SafeLoc® Mini

100% lekvrij, scheurvast en herbruikbaar: de mini zip-zakjes van speciale hoogwaardige folie houden etenswaren in porties langer vers en zijn ook ideaal ...