Homepage > Recepten > Duurzame snack: chips van aardappelschillen
print

Duurzame snack: chips van aardappelschillen

Weg met voedselverspilling. Hier is het perfecte recept voor de herfst voor jou met 0% afval.

De herfst is in aantocht. Het wordt kouder, wat het einde van de zomer inluidt. Heb jij tijdens dit seizoen ook zo'n trek in warme gerechten met aardappelen, in soulfoud en lekkere snacks voor knusse avonden thuis? Dat begrijpen wij als geen ander. De fans van aardappelen bij ons weten echter: bij het schillen ontstaat veel afval – echt onnodige voedselverspilling. Waar we wellicht helemaal niet bij stilstaan: schillen zijn in een handomdraai in heerlijke chips om te toveren. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor onszelf. Laat met dit lekkere soul food de gezellige filmavondjes maar komen. Zo maak je het gerecht:

Recept voor chips van aardappelschillen met dip van zure room

 Ingrediënten voor chips van aardappelschillen

  • Schillen van 3 kleine aardappelen
  • Olie
  • Zelfgemaakt kruidenzout, peper
  • Chilivlokken

Ingrediënten voor dip van zure room

  • 1 beker zure room (250 g)
  • Kruiden zoals peterselie, bieslook, rozemarijn
  • Zelfgemaakt kruidenzout, peper
Bereiding
5min
Moeilijkheidsgraad

Suggesties

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op  200 °C  (standje boven- en onderwarmte).

Stap 2

Leg de aardappelschillen met de lichte kant naar boven op het antislip Toppits® bakpapier.

Stap 3

Bedruppel de schillen met olie en bestrooi ze met kruidenzout, peper en chilivlokken.

Stap 4

Bak ze 15-20 minuten in het midden van de oven tot de chips lekker knapperig zijn.

Stap 5

Doe voor de dip zure room in een kom en voeg hier de kruiden, zout en peper aan toe. Meng alles goed door elkaar.

Tover voedselresten om in een gezonde snack van aardappelschillen

Gelijkaardige recepten

Voedselverspilling is verleden tijd, nu wordt alles gebruikt. Zo kun je van overgebleven groenten je eigen bouillon trekken.

Liggen er nog kliekjes bloemkool op je te wachten in de koelkast? Met dit recept tover je overgebleven groente om in een heerlijke en lichte variant van een pizza.

Krokant en kruidig met feta en rozemarijn