Homepage > Tips & Tricks > Mals en aromatisch: vlees invriezen en marineren
print

Mals en aromatisch: vlees invriezen en marineren

uik in de unieke, aromatische wereld van de Aziatische keuken! Deze overheerlijke marinade heeft een authentiek gekruide smaak en maakt het vlees dankzij een geheim ingrediënt nog malser.

Wij hebben een handig trucje voor je waarmee je vlees in net zulke dunne en ongelooflijk malse reepjes kunt bereiden zoals je dat kent van veel Aziatische gerechten. Verpak het vlees eerst luchtdicht in een Toppits® SafeLoc® Diepvrieszak en leg het 1-2 uur in de vriezer. Dan heeft het de ideale consistentie en kun je het met een scherp mes in heel dunne reepjes snijden. Gebruik de SafeLoc® Diepvrieszak daarna meteen weer om het vlees in te marineren. Dankzij natron wordt het vlees ongelooflijk mals en smelt het vervolgens op je tong. Probeer het meteen en haal met dit marinaderecept de Aziatische keuken in huis!

30. oktober 2023, 15:26 Uhr

Ingrediënten voor 2 porties:

 • 200 gram vlees (rundvlees, varkensvlees of kip)
 • 2 el sojasaus
 • 2 tl hoisinsaus
 • 1 tl sesamolie
 • 1 tl suiker
 • ½ tl natron 
 • 1 el maizena 
 • ½ tl zwarte peper
 • 2 el olie

Bereiding:

 1. Doe alle ingrediënten in een kom en roer ze goed door tot een marinade. 
 2. Snijd het vlees dwars op de draad in zeer dunne reepjes.
 3. Doe de reepjes vlees en de marinade in een Toppits® SafeLoc® Diepvrieszakje, sluit het zakje en meng alles met je handen door elkaar, zodat de marinade gelijkmatig over het vlees wordt verdeeld. Laat het vlees minstens zes uur in de koelkast marineren. 
 4. Giet de overtollige marinade af en schroei het vlees dicht in een pan met wat olie. Roer daarbij continu en zorg ervoor dat het niet gaat sudderen. Door de dunne plakjes is het vlees namelijk al heel snel gaar.
 5. Neem het vlees uit de pan en voeg het aan het eind aan het gerecht toe om het alleen nog even op te warmen.

Het mag voor jou wel wat pittiger? Voeg voor een extra smaakkick dan nog een paar druppels sriracha-saus aan de Aziatische marinade toe. 

Dit kan interessant zijn

Zonder ananas is de zomer niet compleet! We laten je zien hoe dit verfrissende, exotische fruit in porties verdeeld kunt invriezen. Zo heb je ze altijd bij de hand voor een lekkere ontbijtbowl, zomerse cocktail of gezonde smoothie.

Pompoen staat ook dit herfstseizoen weer boven aan ons boodschappenlijstje. Om te zorgen dat er geen grenzen zijn aan je creativiteit in de keuken, laten we je verschillende manieren zien om de herfstgroente in te vriezen!

De energieboost om je de winter door te helpen