Homepage > Tips & Tricks > Vitaminebom kool: invriezen en houdbaar maken
print

Vitaminebom kool: invriezen en houdbaar maken

In een aantal simpele stappen kun je deze herfstachtige allrounder invriezen en bewaren voor later.

Kool groeit eigenlijk het hele jaar. De verschillende soorten – zoals boerenkool – zijn belangrijke bronnen van voedingsstoffen en proteïnen. Vooral in een lekker eenpansgerecht is deze groente enorm populair. Vaak heb je maar een halve krop nodig voor een recept. Om te voorkomen dat de rest te snel vergaat, kun je het gewoon invriezen. En ja, dat is heel makkelijk in een aantal simpele stappen te doen voor kool.

10. april 2024, 14:15 Uhr

Kool invriezen - stap voor stap:
Uit je eigen tuin, recht van de boer of gewoon uit de supermarkt: kool is heel goed in te vriezen. Met deze
stappen maak je deze lekkere groente houdbaar:

1. Was de kool goed, zodat er sowieso geen grond of zand meer op zit.

2. Maak dan de bladeren los van de stronk. 

3. Vervolgens blancheer je je kool. Dit houdt in dat je de bladeren één à twee minuten in kokend water
laat weken.

4. Daarna laat je ze schrikken met koud water en laat je ze goed uitdruppelen.

5. Voordat je ze in de vriezer legt, kun je ze bovendien nog in porties snijden.

6. Stop ze vervolgens in Toppits® Diepvrieszakjes. En ze zijn klaar voor het vriesvak!



Eenmaal geblancheerd en ingevroren blijven ze ongeveer 300 dagen goed in de vriezer. Een extra tip van
onze kant: Je kunt je diepvrieszakjes natuurlijk gewoon dichtknopen.

Maar wil je het jezelf nóg makkelijker maken, kun je ze ook afsluiten met Toppits® Sluitclips.

Ze zijn zo lang houdbaar, dus het gevaar bestaat dat je helemaal vergeet dat het er ligt. Wil je dar voorkomen,
kun je onze gratis Toppits® Foodsaver® App downloaden. Wanneer je bijvoorbeeld je ingevroren kool toch
echt binnenkort moet gebruiken, laat de app je dat weten en kun je een gerecht samenstellen waarin je het op
maakt.

Suggesties

Dit kan interessant zijn

Zo kun je gekookte broccoli in de vriezer bewaren.

Heb je na het bakken nog verse gist over? Geen enkel probleem. Gist kun je heel makkelijk invriezen en later weer ontdooien zodra je het nodig hebt. Wij vertellen je precies hoe dat moet.

Soulfood groentesoep - soepgroenten kun je makkelijk invriezen, zodat je daarmee snel en eenvoudig je lievelingssoep kunt maken.