Homepage > Tips & Tricks > Zelfgemaakte kruidenboter langer vers houden
print

Zelfgemaakte kruidenboter langer vers houden

Wat mag absoluut niet ontbreken bij een barbecue? Kruidenboter natuurlijk! We laten je zien hoe je deze klassieker zelf kunt maken en invriezen.

Zonder kruidenboter geen barbecue. Je kunt heel eenvoudig in je eigen keuken met enkele ingrediënten heerlijk zachte boter op smaak maken met klassieke tuinkruiden. Kun je niet wachten tot je mag barbecueën en wil je alles opeens snel bij de hand hebben? Dan hebben wij een slim trucje voor je: maak gewoon vooraf een grotere hoeveelheid kruidenboter, verdeel deze in porties en gebruik Toppits® SafeLoc® Diepvrieszakjes om alles in te vriezen. Zo ben je optimaal voorbereid op de volgende barbecue en bescherm je tegelijk jouw tuinkruiden tegen uitdroging.

02. augustus 2023, 16:43 Uhr

Ingrediënten:

  • 80-100 g tuinkruiden (zoals peterselie of bieslook) of daslook
  • 3 tl groentebouillonpoeder
  • 1 tl knoflook
  • 3 tl citroensap
  • 2 el olijfolie 
  • 250 g boter (kamertemperatuur)
  • Toppits® SafeLoc® Diepvrieszakjes

Bereiding:

  1. Bereiding: Pureer eerst de kruiden, de korrelige groentebouillon, knoflook, citroensap en olijfolie en doe alles in een kom. Voeg de boter, die op kamertemperatuur is, eraan toe en meng met een vork tot alles gelijkmatig is verdeeld.
  2. Invriezen: Doe de kruidenboter in een spuitzak en verdeel kleine porties over een bord en plaats deze in het vriesvak, Het duurt ca. drie tot vier uur voordat de porties helemaal zijn bevroren. 
  3. Bewaren: Doe de porties daarna in een Toppits® SafeLoc® Diepvrieszakje. Zo neemt de kruidenboter minder plaats in en blijft deze langer vers. Sluit het zakje af, op een kleine opening na, en druk de overgebleven lucht er dan voorzichtig uit. Druk de SafeLoc® sluiting vervolgens helemaal dicht en doe het zakje in de vriezer. 

Zo kun je de kruidenboter telkens wanneer je deze nodig hebt per portie uit het diepvrieszakje halen. De boter is bovendien tot wel negen maanden houdbaar in het vriesvak. Op het juiste moment herinnert de Toppits® Foodsaver App je eraan dat de houdbaarheid bijna is verstreken. Zo hoef je geen eten weg te gooien en ga je verspilling tegen.

Dit kan interessant zijn

Wij leggen je stap voor stap uit hoe je cantharellen en champignons goed invriest en weer ontdooit.

Hou je je gezond met gezonde smoothies, maar belandt alle pulp in je groenbak? De restjes zitten vol vitaminen, en met deze simpele tips hoef je ze niet weg te doen.

Rode bessen zijn eigenlijk zomerfruit – maar als je ze invriest, blijven ze veel langer vers en kun je er altijd van snoepen.