Homepage > Tips & Tricks > Pompoen invriezen: zo gaat de herfstgroente langer mee
print

Pompoen invriezen: zo gaat de herfstgroente langer mee

Pompoen staat ook dit herfstseizoen weer boven aan ons boodschappenlijstje. Om te zorgen dat er geen grenzen zijn aan je creativiteit in de keuken, laten we je verschillende manieren zien om de herfstgroente in te vriezen!

Wat mag er in de herfst op geen enkel menu ontbreken? Lekkere pompoengerechten natuurlijk! Verwerkt in een romige risotto, gebruikt voor een verwarmende soep of als groentebijgerecht vers uit de oven – wij houden van pompoen in al zijn variaties. Van de klassieke Hokkaido pompoen tot de flespompoen en de minder bekende pompoensoorten – wij laten jullie zien hoe je dit populaire gewas kunt bewaren door het in te vriezen, zodat je er ook na de herfst nog van kunt genieten.

20. september 2023, 17:08 Uhr

Pompoen invriezen: zo doe je dat!

Je kunt pompoen in verschillende vormen invriezen en bewaren. Als je er handige porties van maakt kun je er een paar weken later nog steeds lekkere gerechten mee maken. Je moet wel met een paar dingen rekening houden. Hier zijn twee praktische opties voor het invriezen en verwerken van pompoen:

  1. Rauwe pompoen invriezen: niet alle pompoensoorten hoef je te schillen voordat je ze eet. De schil van de Hokkaido pompoen kun je bijvoorbeeld zonder problemen eten. Je hoeft de schil dus ook niet te verwijderen voordat je de pompoen invriest. Spoel de pompoen gewoon goed af onder warm water. Deel hem in tweeën en snijd de uiteinden eraf. Verwijder het vruchtvlees en de pompoenpitten met een lepel. Snijd de pompoen vervolgens in kleine blokjes of dunne plakjes. Doe ze in een Toppits® Diepvrieszakje en leg ze in de vriezer. Je kunt de pompoen gemakkelijk tot tien maanden in de vriezer bewaren.
  2. Het vruchtvlees van de pompoen invriezen: als je van plan bent om je ingevroren pompoen te gebruiken om soep of een heerlijke saus te maken, kun je ook het gepureerde vruchtvlees invriezen. Bereid de pompoen voor door hem in het midden open te snijden, uit te hollen en in kleine stukjes te snijden. Vul een steelpan met ongeveer 3 cm water en voeg de pompoenstukjes toe. Laat ze ongeveer 20 minuten stoven, roer af en toe, tot de pompoen lekker zacht is. Vermaal de pompoenstukjes vervolgens met een staafmixer tot een fijne puree. Laat de puree kort afkoelen, doe haar dan in een Toppits® SafeLoc® Diepvrieszak, sluit deze af om lekken te voorkomen en je pompoen kan de vriezer in.

Meer inspiratie nodig voor het pompoenseizoen? Neem dan een kijkje op onze website! Van hartige pompoengnocchi tot zoete pompoencheesecake tot een klassieke soep, er zit voor elke pompoenfan wel een lekker recept bij.

En als de portie wat groter uitvalt, vries je de restjes toch gewoon in! Met de Toppits® Foodsaver® App heb je altijd een overzicht van wat er in je vriezer zit en weet je precies welk voedsel voor wanneer moet worden gebruikt. Zo kun je genieten zonder eten te verspillen!

Suggesties

Dit kan interessant zijn

Heb je te veel uien gesnipperd of heb je uien liggen die al bijna niet meer goed zijn? Vries ze dan in! Dat is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens handig. Wij vertellen je precies hoe je uien het best invriest.

In plakjes, blokjes, geschaafd of geraspt – het goede nieuws: kaas kun je invriezen! Het is dus niet erg als er wat fonduekaas overgebleven is of je toch iets te veel van je lievelingskaas hebt ingeslagen.

Gekookte pasta invriezen, zoals spaghetti, fusilli of penne, gaat heel makkelijk en blijft zo lekker lang houdbaar.