Homepage > Tips & Tricks > Zelfgemaakte diepvriespizza: nu alvast maken, later ervan genieten
print

Zelfgemaakte diepvriespizza: nu alvast maken, later ervan genieten

We houden er allemaal van: diepvriespizza! Snel even in de oven en klaar is de knapperige maaltijd voor menig zondagavond. Met ons recept kun je hem nu gemakkelijk zelf maken en helemaal aanpassen aan hoe jij hem lekker vindt.

Of het nu tijdens een luie zondagavond is met de kinderen of wanneer je na de voorbereidingen voor kerst even snel iets wilt eten, een knapperige pizza vers uit de oven is zo af en toe precies wat je nodig hebt! En als we trek krijgen in de Italiaanse klassieker willen we die ook snel kunnen eten. Dus wat is er dan beter dan een diepvriespizza? Precies! Een zelfgemaakte diepvriespizza! Met dit recept kun je de gewone diepvriesproducten laten voor wat ze zijn en in een handomdraai een voorraadje eigen diepvriespizza's maken. Wij laten je zien hoe je een gezondere versie van het fastfoodgerecht maakt.

04. januari 2024, 10:53 Uhr

Ingrediënten voor drie diepvriespizza's van 30 cm:

50 g tarwebloem type 00 

330 ml ijskoud water

12 g fijn zeezout

2,5 g verse gist 

Zelf een diepvriespizza maken

  1. Doe de bloem in een kom en voeg ongeveer 300 ml water toe. Meng het kort tot de bloem het water heeft opgenomen. Laat het bloemmengsel vervolgens afgedekt ca. 30-60 minuten in de koelkast rusten.
  2. Los de gist op in het overgebleven water en voeg dit toe aan het bloemmengsel. Kneed het mengsel gedurende 15 minuten zodat er een mooi soepel deeg ontstaat. Zodra het deeg zich vormt kun je het zout toevoegen en erdoor kneden.
  3. Maak een bal van het pizzadeeg en laat hem afgedekt ongeveer 15 minuten rusten. Verdeel de bal dan in kleine balletjes. Bedek de deegballetjes met een keukendoek en laat ze ongeveer een uur op kamertemperatuur rijzen.
  4. Strooi dan wat bloem in een grote pan. Leg er één deegbal in en vorm er met je handen een klassieke pizza met een iets dikkere rand van. Doe het deksel op de pan, verwarm de pan en bak het pizzadeeg op middelhoog vuur tot het mooi gerezen is en de bodem iets bruin geworden is.
  5. Na ongeveer 5 minuten baktijd haal je de pizza's uit de pan en bestrijk je ze met tomatensaus.
  6. Bak ze vervolgens 2 minuten voor in de oven op maximale oventemperatuur, het liefst bij 210 graden boven- en onderwarmte.
  7. Haal de pizza's uit de oven en laat ze ongeveer 20 minuten afkoelen. Beleg ze dan met heerlijke toppings en kaas naar keuze
  8. Doe de pizza vervolgens in een grote Toppits®-diepvrieszak van 3 liter, sluit hem zorgvuldig af en leg hem in de vriezer.

Als je de zelfgemaakte pizza wilt gebruiken en op wilt eten, laat je hem gewoon 20 minuten op kamertemperatuur ontdooien en bak je hem vervolgens 8-10 minuten op 210 graden in het midden van de oven.

Tip: bij het beleggen kun je je creativiteit de vrije loop laten en de pizza precies zo samenstellen als je zelf wilt! Gebruik bijvoorbeeld overgebleven groenten, verschillende kaassoorten of ham die je over hebt om je eigen diepvriespizza te maken.

Download onze gratis Toppits® Foodsaver® App om te zorgen dat je altijd weet wat je op voorraad hebt. Met onze keukenapp kun je onderweg of tijdens het boodschappen doen een kijkje nemen welke voedingsmiddelen je nog in de vriezer hebt en wanneer ze moeten worden gebruikt. Zo kun je bijhouden welke voedingsmiddelen je meteen kunt ontdooien en er heerlijke gerechten mee op tafel toveren! Download hem meteen en probeer hem uit!

Dit kan interessant zijn

De energieboost om je de winter door te helpen

Heb je te veel uien gesnipperd of heb je uien liggen die al bijna niet meer goed zijn? Vries ze dan in! Dat is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens handig. Wij vertellen je precies hoe je uien het best invriest.

Met de zomer is nu ook het aubergineseizoen voorbij – maar dat betekent niet dat het te laat is voor heerlijke recepten zoals moussaka! Als je deze groente op je juiste manier invriest, kun je er maanden later nog van genieten.