Homepage > Tips & Tricks > Pastarestjes makkelijk invriezen
print

Pastarestjes makkelijk invriezen

Gekookte pasta invriezen, zoals spaghetti, fusilli of penne, gaat heel makkelijk en blijft zo lekker lang houdbaar.

Eén ingrediënt is niet uit onze keuken weg te denken: pasta! We houden van pasta in alle varianten en vormen en in de meest uiteenlopende pastagerechten verwerkt. Of het nu gaat om een vegetarisch pastagerecht met pesto, de Italiaanse klassieker ‘spaghetti al pomodoro’, of een meer excentrieke optie met vis of vlees – vaak kook je toch een paar gram te veel en blijft er gekookte pasta over. Mocht je portie toch weer eens groter zijn dan je honger, dan kun je de pastarestjes heel makkelijk invriezen. Wij verraden je waar je op moet letten:

04. april 2024, 10:45 Uhr

Pasta invriezen: zo doe je dat!

Pasta invriezen is heel makkelijk en is bovendien een prima manier om tijd te sparen. Tegelijkertijd
verspil je zo geen voedsel. Klinkt dat niet ontzettend handig? Is het ook! Daarom vind je hier een
overzicht van hoe je gekookte pasta het beste kunt invriezen en waar je op moet letten:

1. Verschillende pastasoorten invriezen:
In principe kun je alle pastasoorten probleemloos invriezen. ‘Kleine’ pastasoorten, zoals
fusilli of penne, kun je het beste invriezen in porties die passen bij je honger. Een Toppits®
SafeLoc® 1L Diepvrieszakje is bijvoorbeeld heel handig om een wat grotere of twee
kleinere pastaporties in te vriezen.
Van lange pastasoorten, zoals spaghetti of tagliatelle, kun je het beste kleine nestjes
maken. Dan kun je dankzij de hersluitbare SafeLoc®-sluiting steeds weer porties
diepvriespasta naar wens uit de diepvrieszak halen en verder verwerken.

2. Pasta voor het invriezen voorbereiden:
Het beste om in te vriezen is ‘al dente’ gekookte pasta, ofwel pasta die niet meer dan
beetgaar is. Die wordt tijdens de latere verwerking en vooral bij het opnieuw opwarmen niet
zo snel papperig.
Laat de al gekookte pasta eerst een beetje afkoelen en meng er dan een scheutje olie
doorheen. Dan is de pasta bij het ontdooien makkelijker van elkaar te scheiden. Doe de
pasta vervolgens in een SafeLoc® Diepvrieszakje en sluit die luchtdicht af. Leg de pasta in
de vriezer, zodat je altijd een portie van je lievelingspasta hebt klaarliggen.
Verder is het belangrijk dat je de pastasaus altijd apart invriest en dat je zo veel mogelijk
lucht uit het diepvrieszakje verwijdert, voordat je die afsluit.

3. Pasta weer ontdooien:
Je kunt de pasta het beste een nachtje in de koelkast laten ontdooien en dan voor een
koude pastasalade gebruiken of opwarmen in een pan of de magnetron. Voorgekookte
pasta kun je probleemloos een half jaar in de vriezer bewaren.
Tip: Als je de pasta kort in kokend water met wat zout doet, smaken ze weer als
versgekookt.


Je wilt graag zicht hebben op je voorraad – ook als je niet thuis bent? Download dan onze gratis
Toppits® Foodsaver® App! Met de app weet je altijd en overal wat je precies in de koeling hebt
liggen, en hoeveel en hoelang. Bovendien krijg je van onze Foodsaver® App gegarandeerd tijdig
een herinnering als bepaalde levensmiddelen tegen het einde van hun houdbaarheid lopen en je ze
moet opmaken.

Dit kan interessant zijn

Wij leggen je stap voor stap uit hoe je cantharellen en champignons goed invriest en weer ontdooit.

Rijstgerechten zijn ideaal voor elke dag, als het koken van rijst maar niet zo omslachtig en tijdrovend was. Maar wist je dat je rijst ook prima kunt invriezen? We laten het je stap voor stap zien .

Heb je na het bakken nog verse gist over? Geen enkel probleem. Gist kun je heel makkelijk invriezen en later weer ontdooien zodra je het nodig hebt. Wij vertellen je precies hoe dat moet.