Homepage > Tips & Tricks > Kipfilet bewaren en op de juiste manier invriezen
print

Kipfilet bewaren en op de juiste manier invriezen

Gebakken in de oven of koekenpan, of als garnering voor je salade - een mals stukje kipfilet is een welkom ingrediënt voor diverse overheerlijke recepten!

Geen tijd om de ingekochte kipfilet om te toveren in een lekkere maaltijd? Of was kip net in de aanbieding bij je favoriete poelier in de buurt? Geen probleem! Dit levensmiddel is namelijk niet alleen een uitstekende leverancier van eiwit, maar ook uitstekend geschikt om in te vriezen. Met de juiste voorbereiding kun je kipfilet tot wel zes maanden in de diepvries bewaren. Of je nu kiest voor een lekkere kipkerrie of voor kipwraps - dankzij je voorraad heb je het ingrediënt altijd paraat voor een snel en lekker kipgerecht naar wens.

04. april 2024, 10:00 Uhr

Kipfilet invriezen: zo doe je dat!

Als je kippenvlees wilt conserveren, moet je een paar tips in acht nemen. Als eerste is het heel belangrijk, dat
je de kip zo vers mogelijk invriest. Verder is het belangrijk dat je vooraf alvast nadenkt over de grootte van de
porties. Dan kun je later naar wens kleine of grotere porties ontdooien. Ook het luchtdicht afsluiten van de
diepvrieszakjes is belangrijk om de kwaliteit van het voedsel te behouden tijdens het bewaren in de diepvries.

We laten je zien hoe je kip in een paar stappen op de juiste manier invriest:
1. Kipfilet voorbereiden: Hoe verser de kip is bij het invriezen, hoe beter. Als je bij de slager of
supermarkt een onsje meer koopt, kun je het beste het vlees meteen invriezen.

2. Kipfilet in porties verdelen: Verdeel het vlees voor het invriezen in de juiste porties, zodat je het
later ook per portie kunt ontdooien. Snij de verse kipfilet op een schone snijplank in de juiste porties.
Naar wens in stukjes of reepjes - al naar gelang hoe je het kippenvlees later wilt gebruiken.

3. Kipfilet verpakken: Toppits® SafeLoc® Diepvrieszakjes zijn perfect voor het invriezen van
kippenvlees en ander gevogelte. Vul de zakjes met kip en verdeel de vooraf gemaakte stukjes zodanig,
dat ze elkaar zo min mogelijk overlappen in het zakje. Zo heb je later heel eenvoudig kleine porties beschikbaar
om te ontdooien. Om het vlees ook luchtdicht te verpakken, leg je het SafeLoc® Diepvrieszakje op een plank
en sluit je het bijna helemaal af, zodat er een opening ter breedte van een vinger overblijft. Druk vervolgens
met je hand alle overgebleven lucht uit het zakje, voordat je het volledig afsluit. Nu is het kippenvlees
perfect voorbereid om de diepvries in te gaan!

Luchtdicht afgesloten en ingevroren is de kip ongeveer een halfjaar in het vriesvak houdbaar. Let er op
dat je het vlees langzaam en voorzichtig ontdooit. Vooral grotere stukken en porties hebben meer tijd
nodig, vandaar dat je die in de koelkast moet ontdooien en niet bij kamertemperatuur.

Dit kan interessant zijn

De energieboost om je de winter door te helpen

Wij leggen je stap voor stap uit hoe je cantharellen en champignons goed invriest en weer ontdooit.

Heb je na het bakken nog verse gist over? Geen enkel probleem. Gist kun je heel makkelijk invriezen en later weer ontdooien zodra je het nodig hebt. Wij vertellen je precies hoe dat moet.