Homepage > Promoties > DUURZAAMHEID

DUURZAAMHEID

Huishoudproducten die keer op keer hun nut bewijzen

Etenswaren vers houden, invriezen, bakken, koken, bewaren en meenemen: Toppits® is met zijn uitgebreide productassortiment een handige hulp in het huishouden. Uiteraard zijn we ook begaan met duurzaamheid en recycling. We werken intensief aan onze producten zodat ze nuttig blijven, ook voor het milieu.

11. maart 2021, 10:44 Uhr

Plastic: een geweldige uitvinding die we op een duurzamere manier moeten gebruiken

Kunststof of plastic is niet meer weg te denken uit ons leven – van zakjes over smartphones tot fietshelmen. Plastic is een uniek materiaal: het is licht, flexibel, goed vormbaar en gaat zeer lang mee. Plastic heeft eigenschappen die andere materialen niet hebben, of alleen met een grotere impact op het milieu.

Om geen deel van het probleem maar een deel van de oplossing te zijn, nemen we onze verantwoordelijkheid en hebben we al heel wat stappen in de goede richting gezet.

Wat doen we al en wat zijn we nog van plan?

Er is niet één groot idee. We nemen verschillende maatregelen doorheen het leven van onze producten. Elke maatregel is een stap voorwaarts – alle maatregelen samen vormen de oplossing. We volgen daarbij het 'principe van de 4 R'en': Redesign – Reduce – Reuse – Recycle, of: herontwerpen, minder verbruiken, hergebruiken en recyclen. Wat betekent dat precies?

Herontwerpen (Redesign)

Ons doel is om tegen 2025 voor onze producten en verpakkingen alleen gerecyclede of hernieuwbare grondstoffen te gebruiken. Om daartoe te komen, moeten we de toeleveringsketen en ook deels de producten zelf herontwerpen. Belangrijk daarbij is dat de kwaliteit en het gebruikscomfort voor onze klanten altijd even hoog blijft.

Sinds februari 2021 zijn we weer een stap dichter bij ons doel: onze vershoudfolie, Zipper® zakjes, ijsblokjeszakjes, SafeLoc® zakjes, diepvrieszakjes, SafeLoc® lunchzakjes en SafeLoc® fruit- en groentezakjes worden nu geproduceerd met 35% gerecycled materiaal*.

Samen met onze grondstoffenleveranciers passen we een massabalansbenadering toe. Die benadering maakt het mogelijk om kunststoffen uit hernieuwbare of gerecyclede grondstoffen te gebruiken, zonder dat dit ten koste gaat van de hoge energie- en materiaalefficiëntie. 

Minder verbruiken (Reduce)

Tegen 2025 willen we het verbruik van hulpbronnen in de toeleveringsketen en productie zoveel mogelijk verminderen, zonder dat dat ten koste gaat van de productkwaliteit. Daarom werken we intensief aan de verdere optimalisatie van alle processen die daar verband mee houden.

Hergebruiken (Reuse)

Vershoudfolie, diepvrieszakjes, Zipper® zakjes, ... Onze producten zijn in veel gevallen al herbruikbaar. We zullen ons assortiment herbruikbare producten in de toekomst blijven uitbreiden, omdat deze producten vaak – zo niet altijd – ecologisch zinvol zijn. Ons doel: altijd de beste oplossing bieden, zowel voor onze klanten als voor het milieu.

Recyclen (Recycle)

De meeste Toppits®-producten zijn al 100% recyclebaar. Tegen 2025 zullen we alleen nog recyclebare of biologisch afbreekbare producten aanbieden.

Ons ideaal qua duurzaamheid is de circulaire economie. We zullen tussen nu en 2025 het recyclingpercentage van onze producten blijven verhogen en helpen om een circulaire economie tot stand te brengen, waarin niets nog wordt weggegooid en alles nuttig is.

Wat met glas en papier al goed werkt, zal ook lukken met plastic. Plastic is als grondstof immers veel te waardevol om zomaar te verbranden. Recyclingbedrijven werken continue aan verbeteringen. We zullen deze gezamenlijke activiteiten voor de verdere ontwikkeling van de circulaire economie blijven ondersteunen door ons lidmaatschap van verenigingen en onze gezamenlijke projecten.

Duurzaam omgaan met voedsel

Onze producten dienen vandaag al een belangrijk doel: ze helpen consumenten om geen etenswaren te verspillen, maar ze langer te bewaren met behulp van onze producten en onze tips en trucs.

Een derde van het wereldwijd geproduceerde voedsel belandt bij het afval. Dat is zonde! Met onze producten helpen we om etenswaren te beschermen en langer te laten meegaan. We geven tips om ze op de juiste manier te bewaren en om de houdbaarheid van groenten, vlees, enz. te verlengen. Onze recepten stoppen niet bij 'Smakelijk!', maar bevatten als uitsmijter altijd een tip om restjes te bewaren of te hergebruiken.

Onze gratis Foodsaver App zorgt ervoor dat er niets verloren gaat in de vriezer. Onze gewone diepvrieszakjes en diepvrieszakjes met dubbele sluiting zijn met hun voorgedrukte versheidscodes heel gemakkelijk te gebruiken. Hier lees je er meer over.

*Geproduceerd met 35% gerecycled organisch materiaal

 

Dit kan interessant zijn

Hoe je familiezilver glanzend houdt met aluminiumfolie.

Hoe je boter elegant serveert met Toppits® boterhampapier.

Bye bye beestjes! 09.07.2018

Hoe je je drankje met Toppits® vershoudfolie beschermt tegen insecten.