Homepage > Producten > Bijenwasdoekjes

Bijenwasdoekjes

Houd jouw voedsel lang vers met Toppits ® bijenwasdoekjes, herbruikbaar tot 500 keer

Deze bijenwasdoekjes zijn gemaakt door bijen. Hun was zorgt voor stabiliteit en bescherming in de bijenkorf. Bijenwasdoekjes bieden ons ook beide voordelen.

Onze Toppits® bijenwasdoekjes zijn gemaakt van biologische bijenwas, biologisch katoen, biologische jojobaolie en traditioneel geoogste dennenhars en zijn 'Made in Germany'. Dankzij de antibacteriële eigenschappen van de grondstoffen en de speciale vormbaarheid van de doekjes blijft voedsel op natuurlijke wijze langer vers.

En het beste van alles: Toppits® bijenwasdoekjes kunnen tot 500 keer worden hergebruikt. Dit maakt ze tot een bijzonder milieuvriendelijk alternatief om voedsel vers te houden.

De voordelen op een rij

 • checkBiologische bijenwas
 • checkBiologisch katoen
 • checkBiologische jojoba-olie
 • checkHoudt fruit, groenten, brood en gekookt voedsel vers
 • checkAntibacteriële eigenschappen dankzij natuurlijke grondstoffen
 • checkTot 500 keer herbruikbaar

Verpakkingsformaten

 • Omschrijving
  Lengte
  Breedte
 • 1 x M
  20 cm
  20 cm
 • 1 x L
  30 cm
  30 cm

Ontdek hoe ze te gebruiken!

Tips voor het gebruik van Toppits® Bijenwasdoekjes 

 Hoe bijenwasdoekjes te gebruiken

De warmte van de handen maakt de Toppits® bijenwasdoekjes soepel en vormbaar, perfect voor het bedekken van borden of schalen of het omwikkelen van fruit, groenten, brood of sandwiches. Zelfs een gesneden komkommer kan heel gemakkelijk vers worden gehouden.

Toppits® bijenwasdoekjes kunnen worden bewaard in de koelkast en zelfs in het vriesvak of de diepvriezer. 

Hoe bijenwas doekjes te verzorgen

Om de natuurlijke beschermende eigenschappen van de wraps te behouden, volstaat het om ze na gebruik af te spoelen met koud water en aan de lucht te laten drogen. Bij sterke vervuiling kunt u ook een mild wasmiddel gebruiken. Leg de wraps niet te drogen op een radiator of in de zon, want temperaturen boven 30 °C tasten de was aan. 

Om de kleefkracht op te frissen en kreukels of vouwen te verminderen, kan de wrap kort in de oven worden gelegd. Leg de Toppits® bijenwasdoekjes daartoe op een met Toppits® bakpapier beklede bakplaat. Plaats de wrap een paar minuten in de oven op maximaal 85 °C en houd de wrap in de gaten.

Zo blijven de natuurlijke beschermende eigenschappen van de bijenwas, die de stof omhult, behouden. 

Met welke voedingsmiddelen mogen bijenwasdoekjes niet worden gebruikt

Bijenwasdoekjes zijn niet geschikt voor vette voedingsmiddelen, ananas, rauw vlees en rauwe vis. 

Alle andere voedingsmiddelen zijn goed beschermd in onze kleurrijke doekjes. De blauw-wit gestreepte doekjes van 30 x 30 cm zijn perfect voor grotere saladeschalen of zelfs koolsoorten en meloenen. De 20 x 20 cm wrap beschermt kleinere items of gesneden groenten en fruit. Hij kan ook worden gebruikt om kleine borden of kommen af te dekken.

Gelijkaardige producten

Superalufolie

Met Toppits® Superalufolie bescherm je op een veilige manier de smaak van etenswaren en de voedingsstoffen die ze bevatten. Dankzij de dubbele ...

SafeLoc® Mini

100% lekvrij, scheurvast en herbruikbaar: de mini zip-zakjes van speciale hoogwaardige folie houden etenswaren in porties langer vers en zijn ook ideaal ...

Rekbare Siliconen Afdekhoesjes

Zoek je naar een manier om je dagelijkse leven een stukje duurzamer te maken? Sta je op de uitkijk voor een handig en duurzaam keukenhulpje? Dan vind je ...

Magnetronfolie

Restjes opwarmen in de magnetron was nog nooit zo smakelijk. Dankzij de Toppits® Magnetronfolie kan voeding op een snelle en smakelijke manier opgewarmd ...