Homepage > Campagne > TOPPITS® – MISSIE CIRCULAIRE ECONOMIE

TOPPITS® – MISSIE CIRCULAIRE ECONOMIE

Stap voor stap naar 100% circulair

Sinds 2022 worden de meeste van onze producten gemaakt met gerecyclede en recyclebare hulpbronnen. Ons doel van een volledig circulair systeem komt daarmee steeds dichterbij. We werken voortdurend aan het produceren van al onze producten uit 100% gerecyclede of hernieuwbare bronnen om volledig geïntegreerd te zijn in de circulaire economie. Tegelijkertijd is het ons doel om het zo eenvoudig mogelijk te maken om voedsel met de gebruikelijke kwaliteit langdurig vers te houden.

VANAF NU WORDT EEN DEEL VAN ONZE TOPPITS® PRODUCTEN GEMAAKT VAN PLASTIC MET 70% GERECYCLEERDE BRONNEN - EEN GROTE STAP RICHTING ONZE MISSIE 100% CIRCULAR.

Onze missie? 100% Circular zijn. In de toekomst moet ons assortiment uitsluitend producten bevatten die zijn gemaakt van 100% gerecyclede of hernieuwbare bronnen en volledig recyclebaar of composteerbaar zijn. En dat met de bewezen kwaliteit van Toppits®! We hebben al een grote stap in deze richting gezet, want vanaf nu worden producten zoals onze vershoudfolie, de fruit- en groentenzakken of de Zipper®-zakken gemaakt met 70% gerecyclede bronnen. Zo willen we deel uitmaken van een circulaire economie waarin alles kan worden hergebruikt en niets meer hoeft te worden weggegooid. De missie 100% Circular past ook in onze duurzaamheidsstrategie van Toppits®. We streven ernaar om alle aspecten van het leven van Toppits®-producten duurzaam te optimaliseren. Dit gebeurt op basis van de "Drie R-principes" - Reduceren, Hergebruiken en Recyclen. Meer informatie hierover vind je hier.

BALANS OP GROTERE SCHAAL 

We kunnen ons doel, 100% circulair zijn, niet in ons eentje bereiken. We moeten ook op onze leveranciers kunnen rekenen. Daarom slaan we de handen ineen voor een balans op grotere schaal. Zo kunnen we kunststof- en aluminiumproducten maken van gerecyclede materialen zonder grondstoffen te verspillen. We verbeteren onze producten continu en controleren de bestaande formules zorgvuldig. Willen we geleidelijk aan alle Toppits®-producten helemaal van gerecyclede materialen maken, dan zullen we ook onze toeleveringsketens en de producten zelf onder handen moeten nemen. Zo integreren we onze producten stuk voor stuk in de circulaire economie.

Wil je meer over deze balans op grotere schaal leren?

DE RECYCLINGCYCLUS MET TOPPITS®

We maken onze producten van gerecyclede materialen en willen er ook altijd voor zorgen dat onze producten na gebruik weer hun weg terug naar de cyclus kunnen vinden. Dit proces wordt ook wel de recyclingcyclus genoemd: hierbij wordt uit afval een bruikbare grondstof gemaakt die voor nieuwe producten wordt gebruikt. En deze cyclus staat bij ons al centraal als we een product ontwikkelen. We willen dat onze producten na gebruik gemakkelijk te verwerken en te recyclen zijn. Bovendien leggen we op onze productverpakkingen en website uit hoe je de verschillende materialen goed kunt recyclen en scheiden.

HERGEBRUIKEN, NIET WEGGOOIEN

Goed omgaan met je afval is één ding, maar het is nog beter als je producten kunt hergebruiken en ze daardoor nog langer meegaan. Veel van onze Toppits®-producten zijn al gemakkelijk schoon te maken en hierdoor perfect om meer dan eens te gebruiken. Vanaf nu kunnen onze Zipper® universele zakjes zelfs in de vaatwasser! Hebben je producten gedaan wat ze moesten doen – bijvoorbeeld kruiden vers houden of kliekjes invriezen – dan kun je ze hergebruiken, nog voordat ze überhaupt de recyclingcyclus ingaan. Hoe dan? Gebruik bijvoorbeeld onze Toppits® Zipper®:

  • om je e-reader op het strand te bewaren. Zo blijft hij helemaal zand- en watervrij, maar kun je er nog makkelijk mee werken!
  • voor op reis in je handbagage: eerst gooide je je crèmes, lippenbalsem en make-up nog los in je tas, maar je kunt hierin orde creëren met een Zipper® universeel zakje.
  • als airbag voor lekkere tussendoortjes: met één klein trucje tover je het Zipper® universele zakje om in een luchtkussen, zodat zacht fruit of sandwiches niet worden platgedrukt in je rugzak.

Wil je ons op nog meer manieren helpen de productcyclus duurzaam te sluiten? Zo kun je je actief inzetten:

  • Informeer jezelf over alle regelingen rondom recyclebaar afval in jouw regio.
  • Verzamel je in een andere vuilnisbak verschillende recyclebare materialen.
  • Geef alle producten los af voor recycling: stop bijvoorbeeld niet verschillende diepvrieszakjes in elkaar.
  • Schrijf op wanneer afval wordt opgehaald.
  • Maak het recyclebare afval schoon voordat je het afgeeft bij het recyclingpunt.
  • Vorm de aluminiumfolie na gebruik tot een bal. Dit maakt het makkelijker voor de afvalverwerker om het te herkennen.

Samen kunnen we een duurzamere wereld creëren. Heb je meer vragen over recycling, duurzaamheid of andere aanverwante thema's? De antwoorden daarop vind je zeker bij onze Veelgestelde vragen.

Dit kan interessant zijn

Hoe je je paastafel prachtig versiert met muffinvormpjes.

Geen aangebrande cake meer dankzij Toppits® bakpapier