Homepage > Recepten > 2-in-1-recept: zelfgemaakte amandelmelk en energy balls
print

2-in-1-recept: zelfgemaakte amandelmelk en energy balls

2-in-1-recept: zelfgemaakte amandelmelk en energy balls

Plantaardige melk is een populair alternatief voor de gebruikelijke koemelk die in veel huishoudens inmiddels hiervoor plaats heeft gemaakt. Op basis van haver, soja of noten: het aanbod aan veganistische soorten melk is groot. De geliefde amandelmelk heeft een bijzonder volle smaak, is veelzijdig toepasbaar en al niet meer weg te denken uit de supermarkt. Je kunt de amandelmelk ook heel eenvoudig thuis maken, met maar drie ingrediënten! Daarna kun je van de overgebleven amandelpuree lekkere energy balls maken. Zo ga je voedselverspilling tegen en heb je een gezonde snack bij de hand. Probeer het 2-in-1-recept direct maar eens uit:

Suggesties

Bereiding

Ingrediënten:

Voor 1 liter amandelmelk:

  • 200 gram amandelen (een nacht laten weken)
  • 1 liter water
  • een beetje ahornsiroop voor de zoetheid 

Voor de energy balls:

  • 1 kopje amandelpuree 
  • 3 el pindakaas
  • 1/3 kopje ahornsiroop
  • 2 el (kokos)meel
  • 1 reep chocolade
  • snufje zout
  • Eventueel: cacaopoeder en kokosrasp

Bovendien: Toppits® Vershoudfolie

Bereiding:

Amandelmelk:

Laat de amandelen 's nachts (ca. 8 uur) in koud water weken. Zo kun je ze de volgende dag beter pureren. Giet het water na de inweektijd af. Doe de zachte amandelen met 1 liter vers water en een scheutje ahornsiroop in een mixer. Pureer vervolgens net zo lang tot er een homogene, witte vloeistof is ontstaan. Zeef het mengsel door een schone theedoek en vang de vloeistof in een kom op. Klaar is je zelfgemaakte plantaardige melk. Doe de melk in een fles, sluit deze af, zet hem in de koelkast en gebruik de melk binnen vijf dagen. 

Energy balls:

De amandelpuree die bij het zeven van de amandelmelk is ontstaan kun je meteen omtoveren in lekkere energy balls! Hiervoor hoef je alleen de pindakaas, ahornsiroop, chocolade en het gewenste meel in de mixer te doen en te pureren. Maak van het mengsel vervolgens kleine bolletjes en rol deze naar wens in cacaopoeder of kokosrasp. Heerlijk!

Doe de energy balls daarna gewoon in een kleine kom en dek deze af met Toppits® Vershoudfolie om de lekkernijen vers te houden.

Gelijkaardige recepten

Weg met voedselverspilling. Hier is het perfecte recept voor de herfst voor jou met 0% afval.

Vlug, in je krokante mandje! In deze kruidige parmezaanmandjes voelt onze kleurrijke salade zich meteen thuis.

De perfecte koude zomersoep