Ringstrasse 99, D-32427 Minden
Voor grote en kleine lekkernijen
Het oog geniet mee! Van zoet tot hartig, van filigraan tot decoratief: met hun kelkvorm worden je muffins een elegant hoogtepunt op elke liefdevol gedekte tafel.
Al bij het bakken zul je aan de muffinvormpjes veel plezier beleven. Door hun vormvastheid zijn ze immers heel gemakkelijk te vullen.
Na het bakken kun je de muffins het best in de vormpjes serveren. Ze zien er geweldig uit en zijn bovendien heel gemakkelijk te verwijderen.
Muffins moeten zacht en luchtig zijn. Belangrijk daarvoor is dat je het deeg op de juiste manier mengt. Meng eerst de ingrediënten die veel vocht bevatten, zoals de boter of de eieren, met de suiker.
Voeg daarna pas de bloem toe. Opdat het deeg in de muffinvormpjes mooi omhoog zou komen, heb je een rijsmiddel nodig zoals bakpoeder. Je kan ook natriumbicarbonaat gebruiken als het deeg al zuur bevat (bijvoorbeeld uit fruit of yoghurt).
Voeg de bloem en het rijsmiddel toe en meng voorzichtig, zodat er nog fijne, witte puntjes bloem in het deeg zichtbaar zijn. Als je de ingrediënten in deze fase te krachtig door elkaar roert, zullen de muffins vrij droog en hard worden.
Voeg wat melk toe als het mengsel te dik wordt. Extra ingrediënten zoals chocoladeschilfers voeg je pas toe als het deeg klaar is.
Met enkele trucjes kun je muffinvormpjes een stuk makkelijker vullen. Bij veel soorten deeg is het bijvoorbeeld erg handig om de vormpjes te vullen met een kleine sauslepel.
Het vullen van muffinvormpjes met twee lepels vereist wat meer vaardigheid. Gebruik de ene lepel om het deeg te portioneren. Met de andere lepel kun je het overtollige deeg dan wegscheppen, zodat je de muffinvormpjes mooi kan vullen.
De versiering van zoete muffins is soms echte kunst. Maar als je geen tijd hebt voor uitgebreide composities, kun je ook schitteren met een heel eenvoudig variant:
Haal de Toppits® muffinvormpjes enkele minuten voor het einde van de baktijd uit de oven. Leg op elk van de muffins vervolgens een marshmallow en zet ze terug in de oven. De marshmallows zullen in de hete oven snel smelten en zorgen voor een eenvoudige maar bijzonder verleidelijke topping.
Nog twee bijzonder geslaagde varianten zijn cheesecakemuffins en muffins met halfvloeibare chocolade: zeker de moeite waard om uit te proberen!
Gelijkaardige producten