Homepage > Recepten > Watermeloen-frambozensoep
print

Watermeloen-frambozensoep

De perfecte koude zomersoep

Een koude zomersoep met verse frambozen geserveerd in een verfrissend koele watermeloen. Fruitig, zoet en o zo lekker.

Ingrediënten

Voor 4 portie(s)
2   Kleine watermeloenen (1 tot 5 kg)
250  g Frambozen
1   Citroen (sap)
30  g Suiker
1   Bosje verse munt
Bereiding
10 min (+ 2 h koeltijd)
Moeilijkheidsgraad

Suggesties

Bereiding

Stap 1

Snij de watermeloenen doormidden en verwijder het vruchtvlees met een lepel. Haal de pitten uit het vruchtvlees. Leg de meloenschillen opzij.

Stap 2

Meng het vruchtvlees (zonder de pitten) met de frambozen, de suiker, het citroensap en 10 muntblaadjes. Pureer fijn.

Stap 3

Doe de 'soep' in de meloenschillen en dek af met Toppits® afdekhoesjes. Zet minstens 2 uur in de koelkast.

Stap 4

Voeg vóór het serveren enkele hele frambozen en verse muntblaadjes toe.

Gelijkaardige recepten

Groenten zoals we ze graag lusten: in een smeuïge puree en perfect op smaak gebracht

Krokant en kruidig met feta en rozemarijn

Nectarinetaart 25.09.2019

Sappig, krokant en gemakkelijk te bereiden