Homepage > Recepten > Watermeloen-frambozensoep
print

Watermeloen-frambozensoep

De perfecte koude zomersoep

Een koude zomersoep met verse frambozen geserveerd in een verfrissend koele watermeloen. Fruitig, zoet en o zo lekker.

Ingrediënten

Voor 4 portie(s)
2   Kleine watermeloenen (1 tot 5 kg)
250  g Frambozen
1   Citroen (sap)
30  g Suiker
1   Bosje verse munt
Bereiding
10 min (+ 2 h koeltijd)
Moeilijkheidsgraad

Suggesties

Bereiding

Stap 1

Snij de watermeloenen doormidden en verwijder het vruchtvlees met een lepel. Haal de pitten uit het vruchtvlees. Leg de meloenschillen opzij.

Stap 2

Meng het vruchtvlees (zonder de pitten) met de frambozen, de suiker, het citroensap en 10 muntblaadjes. Pureer fijn.

Stap 3

Doe de 'soep' in de meloenschillen en dek af met Toppits® afdekhoesjes. Zet minstens 2 uur in de koelkast.

Stap 4

Voeg vóór het serveren enkele hele frambozen en verse muntblaadjes toe.

Gelijkaardige recepten

Wat hebben verse, zelfgemaakte sappen en chocolademuffins met elkaar gemeen? Ze zijn onweerstaanbaar lekker, maar ze kunnen ook gecombineerd worden voor een gastronomisch 2-in-1 recept.

Overrijpe tomaten kun je heel goed gebruiken voor heerlijke ketchup. Geen barbecue is 's zomers compleet zonder dit recept!

2-in-1-recept: zelfgemaakte amandelmelk en energy balls