Bijenwasdoekjes: waar worden ze voor gebruikt

Bijenwasdoekjes: waar worden ze voor gebruikt

Waar kun je bijenwasdoekjes voor gebruiken?

Toppits® bijenwasdoekjes kunnen gebruikt worden om groenten, fruit en brood af te dekken. Of om bereide etenswaren vers te houden. Bijenwasdoekjes zijn bijzonder duurzaam: je kunt ze tot wel 500 keer hergebruiken.

Bijenwasdoekjes: antibacterieel en geurneutraal

Toppits® bijenwasdoekjes worden in Duitsland gemaakt van biologisch katoen, biologische bijenwas en dennenhars. Bijenwas heeft natuurlijke antibacteriële eigenschappen en houdt etenswaren langer lekker en vers. Al dan niet gesneden groenten en fruit, kaas, bereid voedsel of broodjes: verpak ze gewoon in een geurneutrale bijenwaswrap en bewaar ze in de koelkast.

Voedingsmiddelen met een sterke geur zoals uien of kaas kunnen hun geur afgeven aan de wrap. Gebruik voor dergelijke voedingsmiddelen dus bij voorkeur altijd dezelfde wrap. Rauw vlees of vis bewaar je beter niet in een bijenwaswrap. De wraps hebben dan wel antibacteriële eigenschappen, toch bestaat het risico dat bacteriën aan de wrap blijven kleven.

Hittebestendigheid van bijenwasdoekjes

Dek warm voedsel niet af met Toppits® bijenwasdoekjes. Daardoor kan de was immers smelten. Om dezelfde reden zijn de wraps ook niet geschikt voor de magnetron of vaatwasser.

Veelzijdig en gemakkelijk vormbaar

Dankzij de biologische bijenwas en het dennenhars zijn Toppits® bijenwasdoekjes bijzonder goed vormbaar. Elke verpakking bevat twee bijenwasdoekjes met een verschillend formaat. Zo heb je altijd de juiste wrap bij de hand. Wil je een bord of schotel afdekken? Vouw de wrap dan eenvoudigweg over de rand en druk deze naar omlaag. De wrap blijft dan goed op zijn plaats zitten.

Perfect om mee te nemen 

Toppits® bijenwasdoekjes zijn ook ideaal voor onderweg. Schijfjes appel, broodjes of andere snacks kunnen veilig verpakt en meegenomen worden, keer op keer.

Suggesties